לא צריך להרחיק כדי למצוא את הרעיונות שעומדים במרכז התיאוריה של מיכה גודמן. עקרונותיו של החוקר הישראלי, שחיבר מספר ספרים בהם נכתב על צמצום הסכסוך הישראלי-פלסטיני, או על האופן שבו הרשתות החברתיות הגדילו את הפילוג בציבור, הופיעו לא פעם בנאומיו של נפתלי בנט כשכיהן כראש ממשלה. אך התפיסה שכנראה השפיעה במידה הרבה ביותר על הממשלה הייתה דווקא זו שעמדה מאחוריה, וקראה להתחברות על רקע הסכמה פוליטית - ולא על רקע זהויות. כעת, לאחר שחילוקי דעות אידיאולוגיים הביאו לסופה הקואליציה, מסביר גודמן מדוע הניסוי לאו דווקא נכשל - ולמה רק בישראל, יכלה ממשלה היברידית לקום. 

וגם - מהכיסא באולפן לכיסא בלשכת ראש הממשלה. אתמול בחצות, נכנס רשמית יאיר לפיד למשרה החדשה שלו כראש ממשלת המעבר, וכבר בימים הקרובים הוא צפוי לקיים סדרת פגישות מדיניות. אבל העיניים נשואות לעבר סבב הבחירות החמישי, שם ייקבע אם לפיד יהיה יותר מעוד אנקדוטה בסאגה פוליטית שמתפרשת על פני יותר משלוש שנים.

ולסיום - קולות המוחים מההפגנות הנערכות בארצות הברית נגד החלטת בית המשפט העליון לבטל את זכותן של נשים להפיל, מגיעים עד לישראל - ובקרב חלקים מהציבור קיים חשש כי החקיקה השמרנית תגיע גם ארצה, בשל ההשפעה האמריקנית הבלתי פוסקת.

 חפשו אותנו בפייסבוק: UNHOLY PODCAST