"אחד ביום": גדר פרוצה
מדי יום נכנסים עשרות אלפי פלסטינים באופן לא חוקי לישראל. רובם רק רוצה להתפרנס, אבל המחבל שרצח 5 בני אדם בבני ברק הפנה שוב את הזרקור לתופעה. הפעם ב"אחד ביום": כתבנו אוהד חמו על השוהים הבלתי חוקיים שמסתננים בקלות לישראל דרך הפרצות בגדר ההפרדה. האזינו



מסלול הירי של המחבל שרצח 5 אנשים בבני ברק התחיל 4 דקות לפני השעה שמונה בערב, אבל נקודת ההתחלה האמיתית של מסע הרצח שלו אל תוך שטחי ישראל הייתה הרבה לפני. הוא ריצה בעבר עונש על עבירות בטחוניות והוא גם שוהה בלתי חוקי, שב"ח שעבד בבניין.
כמו המחבל, עשרות אלפי שוהים בלתי חוקיים נכנסים לישראל מדי יום. בניגוד אליו, רובם רק מנסים להתפרנס. באופן לא חוקי הם עוברים כמעט ללא קושי דרך הפרצות בגדר, תופעה שלאורך שנים ממשלות ישראל העלימו ממנה עין, וצפה שוב כשהתברר שהמחבל הוא שוהה בלתי חוקי.
הפעם אנחנו עם אוהד חמו, על גדר ההפרדה והחורים בה ואיך הממשלה וכוחות הביטחון יכולים להתמודד עם המצב.
