ציוצים אנטישמים, אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
לא עוד ציוצים חופשיים בטוויטר | צילום: רויטרס

מהפכה בזרימת התוכן החופשי באינטרנט? טוויטר הכריזה כי תתחיל להגביל את ה"ציוצים" במדינות מסוימות, מה שמהווה שינוי דרמטי במדיניות של הרשת החברתית, שסייעה להניע את מהפכות העולם הערבי ברחבי המזרח התיכון. "החל מהיום אנו נוטלים לידינו את האפשרות למנוע תוכן ממשתמשים במדינה מסוימת בעודנו מותירים את החומר פתוח בשאר העולם", פורסם בבלוג של טוויטר.

"בעוד אנו מוסיפים לגדול ברחבי העולם, ניכנס למדינות עם רעיונות שונים לגבי חופש הביטוי", כתבה החברה בבלוג שלה. אבל עושה רושם שאפילו ההגבלות החדשות והמפתיעות לא יסייעו לחברה להתפשט לכל רחבי העולם: "חלק מהמדינות כל כך רחוקות מהרעיונות שלנו עד שפשוט לא נוכל להתקיים שם", נכתב בבלוג.

החלטת טוויטר להתחיל לצנזר תוכן מסמלת התרחקות משמעותית מהמדיניות שלה לפני שנה בלבד, אז מפגינים נגד בממשל בתוניסיה, מצרים ובמדינות ערביות אחרות תיאמו הפגנות ענק בסיוע הרשת החברתית, וחשפו בפני העולם כולו את פוטנציאל הכוח של האתר. מקביל לתסיסה הערבית בינואר בשנה שעברה, אותתה טוויטר כי תנקוט בגישה של אי-התערבות בכל הנוגע לצנזור תוכן. הדברים נכתבו במפורש ברשומה שפורסמה בבלוג החברה הנקראת "הציוצים מוכרחים לזרום".

לפני שנה: "לא מסירים 'ציוץ' על בסיס התוכן"

מצרים מחפשת את דרכה (צילום: רויטרס)
טוויטר סייעה להפיל את השלטון במצרים | צילום: רויטרס

"אנחנו לא מסירים ציוצים על בסיס התוכן שלהם", נכתב ברשומה. "בכוונתנו להגן על זכות המשתמשים שלנו לכתוב באופן חופשי ולסייע להם להיאבק נגד חשיפת פרטיהם האישיים". בשנה שעברה הכריז היועץ המשפטי של טוויטר שהחברה רואה עצמה "מהאגף הקיצוני של חופש הדיבור בתוך מפלגת חופש הדיבור".

למען השקיפות הכריזה טוויטר כי יצרה מנגנון שיודיע למשתמשים בכל מקרה שבו "ציוץ" ייחסם. הצעד של טוויטר מגיע בזמן שבו חברות כמו גוגל ופייסבוק נאבקות בממשלות זרות בנושאי חופש הביטוי ונושאים הנוגעים לפרטיות, בעודם מתרחבים במהירות לכל העולם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק