אפשר אולי לטעון שזה התחיל בכלל עם ההורה. אחר כך, אי שם בשנות ה-80, היה זה הפלאשדאנס שהצליח להזיז כמעט את כולנו והיום, כך נדמה, לאן שלא תסתכלו - המוני בני אדם מפזזים להם ביחד בתזמון מושלם ומציגים צעדי כוריאוגרפיה מרשימים.

בעולם קוראים לזה פלאש מוב. קבוצת שמתאספת במפתיע במקום ציבורי, מבצעת אקט בלתי שגרתי ואז נעלמת במהירות. לרוב מדובר בהתארגנות של אנשים שלא הכירו אחד את השני קודם, ויצרו קשר באמצעות רשתות חברתיות ודואר אלקטרוני.

באופן רשמי התחילה התופעה הזו בניו יורק לפני שבע שנים, ומאז לא מפסיק הטרנד להתפשט ברחבי הגלובס. הוא אפילו סחף את הכוהנת הגדולה של ארה"ב: אופרה וינפרי. בספטמבר האחרון, לרגל פתיחת העונה ה-24 של תכנית האירוח, ערכה וינפרי מסיבה בהשתתפות הבלאק אייד פיז. מה שהתחיל כמופע מול קהל מנומנם הפך בהדרגה למחזה מרהיב, כאשר 20 אלף צופים לקחו חלק בשואו והצליחו להפתיע את אחת הנשים המשפיעות ביותר בעולם.

גם נסיכת ה-R&B ביונסה ומלך הפופ המנוח מייקל ג'קסון זכו למחוות מכובדות. בכיכר פיקדילי בלונדון עינטזו לא פחות מ-100 נשים לצלילי הלהיט הגדול של הכוכבת "סינגל ליידיס" והשאירו את העוברים והשבים פעורי פה. בכל הנוגע לג'קסון, בכלל מדובר במגיפה.

משטוקהולם, דרך אנקרה ועד תל אביב. המוני מעריצים החליטו להוכיח שהאמן הגדול אולי מת - אבל רוחו עדיין איתנו. בפיליפינים, לדוגמה, התפנו כ-1,500 אסירים מלוח הזמנים העמוס שלהם ורקדו לצלילי Thriller. גם אצלנו לא שכחו את אחד הזמרים הגדולים של המאה ה-20. באוקטובר האחרון התקבצו מאות ישראלים בכיכר דיזנגוף וניסו לחקות יחדיו את התנועות מעוררות ההשראה מהקליפ ההיסטורי.

אז מתי תדעך ההיסטריה? קשה לנבא. מספר המשתתפים רק גדל מקליפ לקליפ, והרעיונות של המארגנים הופכים למקוריים ויצירתיים הרבה יותר. אז כדאי שתכינו את הנעליים הנוחות, תעבדו על חוש הקצב ותשפרו את הקורדינציה - הריקוד הבא מחכה לכם כנראה ממש מעבר לפינה.