טיפול חדשי למחלות לב. ארכיון (צילום: AP)
מחקר פורץ דרך | צילום: AP

האם חיי נצח קרובים מתמיד? חוקרים מיפן טוענים כי חשפו הוכחה לכך שקיימת אפשרות לעכב או למנוע לחלוטין את הפסקת פעילות הלב, גם בזקנה. אם הם אכן צודקים, ייתכן שנצליח לחיות עוד שנים ארוכות.

במאמר שפורסם בירחון רפואי מוכר, מתארים חוקר ועוזר פרופסור לרפואה מאוניברסיטת קיוטו את התגלית החשובה. לדבריהם הם הצליחו לשלוט בגן P13K, המסדיר את תוחלת החיים, בקרב קבוצה של עכברי ניסוי. במחקרים קודמים שנערכו בתחום בהם דוכא גן זה, הצליחו חוקרים להאריך את חייה של תולעת אדמה שנבדקה ושל מספר זבובי פירות שגודלו במעבדה.

פריצת דרך רפואית

זוג החוקרים היפנים השוו במחקרם האחרון בין העכברים בהם דוכא הגן המזקן, לבין עכברים רגילים. כפי שציפו מראש, קבוצת העכברים בה דוכא הגן הראתה סימני חיים חזקים הרבה יותר, פעילות הלב שלה השתפרה בצורה ניכרת ולא הראתה סימני הזדקנות.

"מחקר זה מראה שהזדקנות הלב יכולה להימנע בטיפול רפואי", אמר היום אחד המדענים שיזם את המחקר אמר. לדבריו, עצם הגילוי והשליטה על הגן המסוים הזה, הביא לפריצת דרך.

לרוב מפסיק הלב לפעום בזקנה, מכיוון שהוא אינו מצליח לשאוב מספיק דם כדי לספק את כמות החמצן הנחוצה בגוף. לפי מכון הלב האמריקני, לאחר גיל 65 כמעט עשרה מתוך אלף אמריקנים ימותו השנה כתוצאה מהפסקת פעילות הלב.