הברים נותרו שוממים (צילום: AP, חדשות)
פיזיקה גרעינית עם בירה, שילוב מנצח? | צילום: AP, חדשות

הערב שודרגו משמעותית נושאי השיחה ב-55 ברים בתל אביב: פרויקט "מדע על הבר" של מכון ויצמן, הביא 55 מדענים בכירים ותלמידי מחקר לברים בעיר, ששוחחו עם יושבי המקום על שלל נושאים מתחום המדע "בגובה העיניים". את האירוע העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.

השידור שהועבר הוא הרצאתו של ינון גליקמן בפאב "ועד הבית", ברחוב רוטשילד, הנקראת "לנגן על אטום בודד". לדברי גליקמן: "כשלוקחים גוש של חומר ומחלקים אותו שוב ושוב, מגיעים לאטומים בודדים, שהתנהגותם שונה מאוד מזו של גוש החומר המקורי, ומצייתת לחוקי תורת הקוונטים".

"מתמטיקאים הראו", מסביר גליקמן, "שאם תורת הקוונטים אכן מתארת באופן מלא את התנהגות האטומים, אפשר יהיה, בעתיד, לבנות מהם מחשבים רבי עוצמה. אם נצליח בכך, ישתנו פני המחשוב וההצפנה; אם לא נצליח, תורת הקוונטים תעבור שינוי שעשוי להיות מהפכני".

בין הנושאים האחרים עליהם דיברו המדענים בברים השונים: האם ייתכנו מציאויות מקבילות? מה יעלה בגורל היקום? כיצד נוצרו החיים? האם אפשר ליצור מוח מלאכותי? האם מיזוג גרעיני הוא הפתרון למשבר האנרגיה? האם אפשר, והאם נעז, להאיץ את האבולוציה? כיצד המוח זוכר את ריחות ילדותנו?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק