זו לא טעות אופטית ואין כאן פעלולים - הנהג קורא באייפד בזמן כשהמכונית שלו משייטת במהירות של 90 קמ"ש בכביש מהיר בגשם. בכל המכוניות הללו, כולל במשאית האימתנית - נוהגת הטכנולוגיה שפיתחה יצרנית המכוניות וולוו.

"אני חייב להודות שבהתחלה ההרגשה מאוד מוזרה", אומר אריק קולינגי, אחראי טכני במחלקת הבטיחות של חברת 'וולוו'. "אך מדהים לגלות באיזו מהירות מתרגלים לזה ובאיזו מהירות מתחילים להרגיש נוח במכונית הזאת. המכונית ממש מטפלת בנהיגה בזמן שהנהג יכול לעשות משהו אחר".

המכונית מתקשרת עם הסביבה באינטרנט סלולרי

אז איך זה בעצם עובד? המכונית אמורה לתקשר עם שאר המכוניות באמצעות אינטרנט סלולרי. מטרת הפרויקט היא להפוך את הנהיגה לידידותית לסביבה ולבטוחה יותר ובעיקר - לפנות יותר זמן לנהג כדי שיוכל לעסוק בדברים אחרים כמו לקרוא בספר, או סתם ליהנות מהנוף. "אני יכול לפתוח את האייפד שלי בזמן הנהיגה ולקרוא אי-מיילים, אין עם זה שום בעיה, המכונית תדאג לכל השאר", מציין אריק.

עתיד עולם הרכב? (צילום: חדשות 2)
עתיד עולם הרכב? | צילום: חדשות 2

וולוו אינה היחידה, או הראשונה, שמפתחת מכוניות שנוסעות בעצמן. חברות שפיתחו מכוניות שחונות את עצמן ראינו כבר לפני שנים. אבל לפני שנראה מכוניות כאלה דוהרות על כביש החוף ללא מגע יד אדם, עדיין צריך ללמד את המכונה להתמודד עם שינויים לא צפויים בדרך.

זו גם שאלה של חקיקה ומגבלות ביטוח, שיצטרכו להתאים את עצמם לעתיד עולם הרכב בכל רחבי הגלובוס - הרי לרובוט אין ביטוח צד ג' ומישהו חייב להיות אחראי.

"אני חושב שבכך שאנחנו ממחישים לאנשים את היתרונות בהתנהלות היום-יומית ובכך שאנחנו ממחישים שאין מה לדאוג בתחום הבטיחות, הביקוש בשוק יקדם את החקיקה לקבלת הטכנולוגיה", אומר מארק גארט, סמנכ"ל תפעול ריקארדו, ממפתחי הטכנולוגיה. וברוח הימים האלה של מלחמות סייבר - מה יקרה ביום שבו המחשב ישתבש או יידבק בווירוס, או ירצה חלילה לחטוף את הנהג למדינת אויב?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק