פיצה טורקית (צילום: רויטרס)
הסכנה: שימוש בסיסמה באתרים אחרים | צילום: רויטרס

ההאקרים הטורקים מנסים לשבש את החיים של הישראלים: אלפי לקוחות של רשת הפיצות "פיצה האט" קיבלו היום הודעה בעקבות פרסום פרטי שמות המשתמש והסיסמאות שלהם בפורום הטורקי, כפי שפרסמנו בסוף השבוע.

"לאחר בדיקה שערכנו הבוקר, מסתבר שהאקרים טורקיים פרצו לאתר האינטרנט של פיצה האט וגנבו את רשימת כתובת המייל והסיסמאות", נמסר בהודעת החברה. ברשת מיהרו להרגיע את הלקוחות והבהירו כי הפריצה לא מסכנת את מספרי האשראי של הלקוחות.

"אנו לא שומרים מספרי כרטיסי אשראי לא באתר האינטרנט, ולא בשום מקום אחר, ועל כן, אין סיכון לאובדן כספי כלשהו", נכתב בהודעה. "החשיפה היחידה הינה לשם המשתמש , כתובת האימייל וסיסמת הכניסה לפיצה האט. כמובן שאצלנו אין להאקר מה לעשות עם הסיסמה, מלבד להזמין פיצה בשמכם, ולשלם עליה מכספו הוא".

אך הודעת החברה מדאיגה לקוחות רבים שמשתמשים באותה סיסמא עבור חשבונות אחרים באתרים נוספים, שבהם תיתכן גישה לנתונים אישיים נוספים שלהם. בהנהלת פיצה האט התנצלו על עוגמת הנפש שעלולה להיגרם מעצם חשיפת של הנתונים, והסבירו כי הם פועלים מייד לסגור פרצה זו. בעקבות החשש מפריצה לאתרים נוספים, ממליצים בפיצה האט ללקוחות שמשתמשים בסיסמא זו גם לאתרים אחרים, להחליף אותה לאלתר.

הלקח ברור: להחזיק סיסמאות שונות לכל אתר

חוששים מפריצות למייל שלכם? (צילום: חדשות 2)
המטרה: כמה שיותר אתרים בשימוש ישראלים | צילום: חדשות 2

הודעת החברה מגיעה בעקבות תלונות שהגיעו לפני כחודש מצד ישראלים רבים שגילו שחשבונות הדואר האלקטרוני והפייסבוק שלהם - נפרצו. אמש פרסמנו פרטים ראשונים על הדרך שבה בוצעה הפריצה.

לידי חדשות 2 הגיעו תכתובות בין האקרים טורקים, המתרברבים בפריצה למספר אתרי אינטרנט ישראלים גדולים. המדובר, בין היתר, באתרים כמו לוח הדירות הפופולרי הומלס, אתר פיצה האט ועוד, מהם נגנבו עשרות אלפי שמות משתמש וסיסמאות.

כך למשל, כותב האקר תורכי המכונה CYBERISLAM: "90% מהחשבונות האלה בידינו, החלפנו להם את הסיסמא ל-cyber-warrior, מי שמשעמם לו ורוצה לקלל יהודים יכול להשתמש בכתובות שלמטה". האקרים אחרים כתבו: "כל הכבוד, בשם האל".

אם נפגעתם מהפריצות, כנראה תוכלו לתבוע את האתרים מהם פרטיכם נגנבו. עו"ד קלינגר, מומחה בדיני אינטרנט אומר: "האתרים הנפרצים התרשלו, זו עבירה על החוק ואפשר לתבוע אותם". אותם ההאקרים ניצלו את העובדה שגולשים רבים משתמשים באותן הסיסמאות באתרים שונים. בעזרת הסיסמאות האלה, הם הצליחו להגיע גם לכספם של אותם אנשים. ההאקר CrazyTurk כתב: "יש פה ישראלי שפרצתי לו לחשבונות ביאהו ובפייסבוק, והגעתי לחשבון הפייפאל שלו".

הלקח ברור: אתרי האינטרנט הישראלים חייבים לשמור על המידע שלנו היטב. לנו אסור לסמוך על כל אתר, ויש להחליף סיסמאות באופן קבוע - בעיקר כשיש ברחבי האינטרנט האקרים עם הרבה מוטיבציה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק