בפייסבוק מסיקים מסקנות (צילום: רויטרס, חדשות)
כמה המדינה מרגלת אחריכם דרך פייסבוק? | צילום: רויטרס, חדשות

מאות בקשות לריגול אחר אזרחים בישראל דרך פייסבוק - בכמה חודשים בלבד: מדוח השקיפות שפרסמה חברת פייסבוק על פעילותה בחצי השנה האחרונה (ינואר-יוני 2015) עולה כי מדינות רבות בעולם מבקשות מהחברה מידע אודות רבבות בני אדם - וגם נענות בחיוב במקרים רבים. אחת מהן היא ישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהדוח, שמכיל את מספר הבקשות לקבלת מידע שהגישו מדינות שונות בעולם במטרה לקבל מידע על אזרחיהן שלהן, עולה כי בחצי השנה האחרונה ביקשו מדינות שונות מפייסבוק בקשה לקבלת מידע על למעלה מ-57 אלף אזרחים שהם גם בעלי פרופיל ברשת החברתית.

ארצות הברית היא המדינה שביקשה מידע על הכי הרבה אזרחים בתחומה - 27 אלף, כשכמעט 80% מהבקשות אושרו. אחריה בדירוג: הודו, שביקשה לעקוב אחר 6,200 מאזרחיה, בריטניה, איטליה, צרפת, גרמניה - וברזיל.

במזרח התיכון, טורקיה היא המדינה שביקשה הכי הרבה מידע על אזרחיה: מתוך 475 בקשות שהוגשו לפייסבוק לעקוב אחרי אזרחיה שלה, אושרו כמעט כולן. בחצי השנה האחרונה אף הוסרו קרוב ל-4,500 פוסטים על ידי פייסבוק - לאחר בקשות של הממשלה.

בקשות למידע עליכם - לא רק דרך פייסבוק

וישראל? היא נמצאת במקום ה-22 במדד המדינות שמבקשות מפייסבוק לעקוב אחרי האזרחים - לאחר שהגישה 237 בקשות על אזרחים. 63% מהבקשות הללו אושרו לפחות חלקית - והמדינה קיבלה מידע על 150 מתושביה.

פייסבוק ,פלאפון,איפון (צילום: רויטרס, חדשות)
237 בקשות על ישראלים בחצי שנה | צילום: רויטרס, חדשות



פייסבוק, השולטת הן ברשת החברתית והן בוואטסאפ ובאינסטגרם, מסוגלת להרכיב פרופיל מאוד מדויק על אנשים ברחבי העולם מה שגורם למדינות רבות לרצות מידע זה.

הדוח של פייסבוק ממשיך את מגמת הדוחות שמונפקים מחברות רבות על בקשות שונות של מדינות לקבל מידע, ביניהן חברות הנוגעות לישראלים רבים. גוגל סיפקה מידע על נתוני החיפוש והאימייל של 224 ישראלים במהלך 2014 ואילו ב"אפל" סיפקו מידע על 12 מכשירי אייפון של ישראלים בחצי השנה האחרונה.