מאות אלפי בתים ובתי עסק בישראל כבר מצוידים במצלמות אבטחה ביתיות, שמדווחות בכל זמן נתון אם השמרטפית מטפלת בילד כראוי, אם הכלב מבלגן את הבית והכי חשוב – אם מישהו פורץ הביתה. אולם גם כשאנחנו כן בבית המצלמות הללו ממשיכות לעבוד ולשדר את החיים הפרטים שלנו, לפעמים בליווי מיקרופון, מבלי שאנחנו יודעים גם לפורצים הווירטואלים - האקרים - שמשתלטים עליהם ומפרים את הפרטיות שלנו – למשל, בעת שאנחנו מקריאים למישהו את פרטי האשראי שלנו או מידע בנקאי אחר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הבעיה המרכזית היא חוסר היכולת לעדכן את בעל המכשיר הפרוץ בכך שעבר מתקפת הסייבר – ובדיוק את הבעיה הזו מנסה לפתור הגנת הסייבר החדשנית שמפתחים חברת סייבר בריטית-ישראלית ואוניברסיטת בן גוריון, שמודיעה מתי האקר מנסה לפרוץ למכשירים החכמים בבית. כבר בשלב זה תתריע המערכת על הפעילות החשודה, ותערר את תשומת לבו של בעל המצלמות.

חברת בולגארד דוג'ו פיתחה אפליקציה חינמית בשם "Dojo by BullGuard‏" המאפשרת לבצע בדיקת אבטחה בעזרת הטלפון הנייד ולקבל הערכות של סיכוני אבטחה במכשירים חכמים בבית: טלוויזיות, מצלמות אבטחה, מקררים, אזעקות, מזגנים, מנעולים, מערכות להדלקת תאורה ותריסים. האפליקציה זמינה לאפל ואנדרואיד.

"הגנת הסייבר היא אחד התחומים המורכבים ביותר בעולם", טוען יוסי אטיאס, מנכ"ל בולגארד ישראל. "הדבר מצריך פיתוח אלגוריתמיקה מאוד מתוחכמת שתדע לתמוך במוצרים שונים ומגוונים באופן אוטומטי, ללא מעורבות של הציבור וללא צורך בידע כלשהו באבטחת מידע. פיתוח המוצר נעשה בישראל, מאחר והאתגר מחייב ריכוז של מיטב המוחות בתחום - הן באקדמיה והן בתעשייה".

המחקר באוניברסיטה בן גוריון מובל על ידי פרופסור יובל אלוביץ', החתום על הישגים בינלאומיים מרשימים בתחום הסייבר, בהם איתור פרצה במכשירי הסלולר של סמסונג. בעקבות ממצאיהם שחררה החברה הודעת התנצלות וחסמה את הפרצה. בנוסף, הם פיצחו אפשרות לפרוץ למחשבים ללא חיבור לאינטרנט.

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il