מטר המטאורים הקייצי בדרך: הלילה (חמישי) ומחר בלילה תוכלו לצפות במופע המרהיב בשמיים, כשמטר ה"פרסאידים" יופיע. הנה מה שאתם צריכים לדעת, כדאי לצפות לפני שיוצאים לשטח.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הביטוי "כוכב נופל" איננו מדויק: המטאורים הם רק גרגירי אבק או סלעים זעירים שחודרים לאטמוספירה ונשרפים במהירות של 60 קילומטרים בשנייה, בגובה 100 קילומטרים.

מה פשר התופעה? למעשה כדור הארץ בא אל המטאורים ולא הם אלינו. בכל שנה באמצע חודש אוגוסט כדור הארץ חוצה את שובלו של השביט סוויפט טאטל, שהותיר אחריו עננת אבק. אלו המטאורים, שמגיעים מכיוון קבוצת הכוכבים פרסאוס.

ארכיון (צילום: רויטרס)
ארכיון | צילום: רויטרס

זהו המטר הכי פופולרי בארץ מכיוון שהוא משופע במטאורים וגם מגיע בקיץ. אמרנו פופולרי? אמרנו עומס, רעש וצפיפות. בישראל יש כמה מוקדי צפייה מאורגנים, בהם מצפה רמון, פארק תמנע, גן לאומי תל ערד ופארק הבשור, אבל שם יש פעילויות לילדים והסברים והפנינג שלם. כך שאם תרצו באמת לצפות במטאורים בחושך ובשלווה, כל מקום חשוך ומרוחק יתאים. והכי טוב - במדבר, לא צריך טלסקופים.

אבל אל תצפו ל"גשם": בצפייה של 3-4 שעות, אם תבחינו במטאור כל 5-10 דקות, תדעו שהיה לכם לילה מוצלח. השנה, הירח צפוי להוות הפרעה למופע המרהיב עד חצות וחצי בערך. אחרי שקיעתו התנאים יהיו טובים יותר. בשנת 2018 שיא המטר יהיה בלי ירח - אז שווה לכם להמתין.

השתתף בהכנת הכתבה זוהר רום.