לא חלה בשפעת כבר שנתיים (צילום: אנטולי ברוחצ'וב)
לא חלה בשפעת כבר שנתיים | צילום: אנטולי ברוחצ'וב

אם הייתם יודעים כי הזרקת בקטריה בת 3.5 מיליון שנה לגופכם הייתה גורמת לכם להראות ולהרגיש צעירים יותר, האם הייתם עושים זאת? המדען הרוסי אנטולי ברוחצ'וב, ראש המחלקה לגיאוכרילוגיה (חקר סלעים וקרקעות קפואים) באוניברסיטת מוסקבה, מחפש אחר המפתח לנעורי נצח. ברוחצ'וב החליט להפוך את עצמו לשפן ניסיונות ולהזריק לגופו מספר בקטריות שעשויות להוביל לדבריו לחיי נצח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבקטריה, המכונה בסיליוס אפ, חיה ב"כפור-עד" (שכבת קרקע שנותרת קפואה תמיד) במשך מיליוני שנים. מדענים ניסו להזריק את הבקטריה בעבר לעכברים, ולתאי אדם במעבדה, אך זה לא סיפק את ברוחצ'וב שהחליט להזריק את הבקטריה לגופו. "אחרי שנעשו ניסיונות מוצלחים על עכברים וזבובי פירות, חשבתי שיהיה מעניין לנסות את חוויית הבקטריה הלא פעילה בעצמי".

המדען מעיד כי לא חשש מסכנות וסיבוכים משום שהבקטריה נוכחת ממילא בכמות מזערית במי השתייה של המחוז בו נמצאה. "כפור-העד מפשיר, ואני מניח שהבקטריה הזו חודרת לסביבה ולמים כך שהאוכלוסייה המקומית צורכת את הבקטריה במי השתייה שלה, ואכן ניכר כי תושבי המחוז נהנים מחיים ארוכים יותר בהשוואה לעמים אחרים, כך שלא ראיתי כל סכנה לעצמי".

פתרון לבעיות פוריות?

הניסוי לא עומד בכל הכללים המדעיים הרשמיים, אך ברוחצ'וב מעיד כי הבקטריה אכן השפיעה עליו לטובה. "זה לא ניסוי מדעי, אז אין ביכולתי לתאר באופן אקדמי את ההשפעות, אך אני יכול להעיד שהתחלתי לעבוד שעות ארוכות יותר ולא סבלתי משפעת בשנתיים האחרונות".

"אולי היו מספר תופעות לווי, אך אני מאמין שישנם כלים מדעיים שיוכלו לזהות אותן", הוסיף. "כמובן שניסוי שכזה יש לערוך בקליניקה מסודרת ולעמוד במבחנים סטטיסטיים, אז נוכל להצהיר בוודאות על כל ההשפעות של הבקטריה".

ברוחצ'וב מספר כי הוא עדיין עורך ניסויים על הבקטריה. "אנחנו צריכים להבין כיצד הבקטריה מונעת הזדקנות", הוא אומר. "בתור מדענים עלינו להבין מה משאיר את הבקטריה בחיים כל הזמן הזה וכיצד נוכל להשתמש בה לטובתנו". כיוון מחקרי נוסף שנבחן הוא יכולתה של הבקטריה לעזור בנושא של פוריות, לאחר שעכברות בוגרות שהבקטריה הוזרקה לגופן הצליחו להתרבות מחדש לאחר שהגיעו לבלות.