מתקפת סייבר נגד ישראל. אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
מתקפת סייבר נגד ישראל. אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

מדי שנה האקרים פרו-פלסטיניים מנסים לתקוף מטרות ישראליות ביום המכונה "אופ-ישראל", שצפוי להתקיים מחר. על רקע זה, היום (שבת) פרסם האקר ישראלי המכונה "דארק-קודר" אזהרה: "מערכת הבחירות הישראלית בסכנה - פרטיהם של 6 מיליון ישראלים דלפו". גורם המעורב בבדיקת החשד טוען כי בשלב זה לא מוכרת פריצה למערכות המידע הממשלתיות.‎ עם זאת, מערך הסייבר הלאומי נערך להדיפת המתקפה ופרסם המלצות איך להתגונן מפניה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

לפי מערך הסייבר הלאומי, המתקפה השנתית על ישראל מזוהה בין היתר עם ארגון "אנונימוס", ותתמקד בניסיון להסב נזק לאתרי אינטרנט ישראליים. על פי ההערכות, רוב המתקפות יכוונו לאתרי ממשלה ולאתרים של ארגונים פיננסיים, רפואיים ופוליטיים. כמו כן, שיטות פעולה שננקטו בשנים קודמות צפויות להיות דומות גם השנה ובהן ניסיונות למניעת שירות מקוון, חדירה למאגרי נתונים ולהשחתת אתרי אינטרנט.

"מערכת הבחירות בסכנה". אילוסטרציה (צילום: Dejan Krsmanovic, 123RF)
"מערכת הבחירות בסכנה". אילוסטרציה | צילום: Dejan Krsmanovic, 123RF

"אנונימוס ינסו לייצר הד תקשורתי, להשחית אתרים ולחשוף מידע אישי", הסביר מנהל המרכז לניהול אירועי סייבר של מערך הסייבר הלאומי, לביא שטוקהמר. "למרות שאין מדובר במתקפות מתוחכמות, ורובן נבלמות במהירות, ביצוע פעולות מניעה פשוטות ובסיסיות בשילוב פעילות שמבצע מערך הסייבר הלאומי, יכולות למזער למינימום את פוטנציאל הנזק".

בין אמצעי ההתגוננות עליהם המליצו במערך הסייבר לציבור ובמיוחד לבעלי האתרים: הקפדה על סיסמאות חזקות, גיבוי נתונים, הימנעות מפתיחת מיילים שמגיעים ממקור לא מזוהה, ולא ללחוץ בזמן גלישה על קישורים המציעים פרס כספי. בנוסף, בתקופה זו מומלץ שלא לבצע שינויים משמעותיים בסביבת הייצור כגון שדרוג ציוד התקשורת או הכנסה של אמצעים חדשים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו