"לא עשינו מספיק ועלינו לתקן": כך אמר מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, בשיחה מיוחדת שניהל הלילה (בין רביעי לחמישי) עם כתבים מהעולם. צוקרברג הודה שטעה כשהתייחס בעבר לסוגיית החדשות המזויפות בביטול ואמר: "טעיתי כשלא התייחסתי ופספסתי את כמות החדשות המזויפות המטורפת".

כל מה שרציתם לדעת על פרשת קיימברידג' אנליטיקה בפודקאסט "מיד בהרחבה"

"זה לא מספיק לחבר בין אנשים, צריך לעשות את זה בצורה חיובית", אמר צוקרברג בשיחה הלילית. הוא הדגיש כי על פייסבוק לוודא שאנשים לא עושים שימוש רע בפורמט: "עלינו לוודא שאנשים לא משתמשים ברשת שלנו כדי לפגוע אחד בשני ולמטרות רעות".

קנס היסטורי (צילום: Andrii Didenko, 123RF)
"מידע אישי של לפחות 87 מיליון איש דלף" | צילום: Andrii Didenko, 123RF

צוקרברג הודה כי פייסבוק לא עשתה מספיק כדי למנוע את דליפת המידע והשימוש לרעה שעשתה חברת קיימברידג' אנליטיקה. "זו הייתה טעות גדולה, והיא שלי", אמר. מייסד פייסבוק הוסיף כי לא התבקש להתפטר על ידי הדריקטוריון של הרשת החברתית. "הטעות הייתה שלי אבל אני האדם הנכון להוביל את החברה", הסביר.

לסיום הבהיר צוקרברג כי כדי לתקן את התקלה ייקח לא מעט שנים אך פייסבוק מתחילה דרך חדשה למען שירות טוב יותר למשתמשים. "הפתרון ייקח שנים של עבודה, אך אנחנו משקיעים הרבה מאמץ ונחזור לחבר בין אנשים בצורה טובה וחיובית".

קיימברידג' אנליטיקה, ארכיון (צילום: רויטרס)
קיימברידג' אנליטיקה, ארכיון | צילום: רויטרס

אמש הודיעה הנהלת פייסבוק כי דליפת המידע האישי של המשתמשים לחברת הייעוץ הפוליטי "קיימברידג' אנליטיקה" רחבה יותר משחשבה תחילה. אם בחודש שעבר טענו בחברה כי פרטיהם של 50 מיליון משתמשים דלפו, כעת מבהירים ברשת החברתית כי מדובר ב-87 מיליון משתמשים, מרביתם מתגוררים בארה"ב.

החברה גם דיוחה על תשעה שינויים בהם היא נוקטת כדי למנוע ממידע אישי של משתמשים להיות זמין לחברות צד-שלישי. כחלק מהשינויים הוגדרו הנחיות חדשות ליישום הבעייתי שאפשר לפייסבוק לאגור את היסטוריית השיחות וההודעות בקרב משתמשי אנדרואיד.

בתוך כך, נשיא ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג צפוי להעיד בשבוע הבא בפני ועדה של הקונגרס על רקע הפרשה. הוא זומן להעיד ביום רביעי הבא בפני ועדת האנרגיה והסחר של בית הנבחרים. החלטתו התקבלה לאחר שהבין כי בעקבות לחץ המחוקקים, התקשורת והציבור לא נותרה לו ברירה אחרת. בפייסבוק מקווים שהחלטתו של צוקרברג תגרום גם למנכ"לים של גוגל וטווייטר לעשות כך.

מנהל הבנק הגדול בעולם?, צוקרברג (צילום: רויטרס, חדשות)
"זו הייתה טעות שלי ואתקן אותה" | צילום: רויטרס, חדשות

מאז נחשפה הפרשה הרשת החברתית הגדולה בעולם ספגה קיתונות של זעם מצד משקיעים ומשתמשים, כשבמקביל הודיעה נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב כי תחקור את התנהלות החברה ואת אופן השימוש שלה במידע פרטי. גם נציבות המידע הבריטית ורשויות האיחוד האירופי החלו לחקור את הפרשה.

בחודש האחרון איבדה מניית פייסבוק יותר מ-16% מערכה והתיוג "למחוק את פייסבוק" הופך פופולרי יותר ויותר ברשתות החברתיות בימים האחרונים. הצניחה בערך המנייה הביאה למחיקת כ-40 מיליארד דולרים משווי החברה כשצוקרברג, שמחזיק ב-16% ממניות פייסבוק, איבד לפחות 5.5 מיליארד דולרים מהונו האישי.