בפייסבוק מסיקים מסקנות (צילום: רויטרס, חדשות)
מימדי דליפת המידע ממשיכים להתגלות | צילום: רויטרס, חדשות

הנהלת פייסבוק הודיעה הערב (רביעי) כי דליפת המידע האישי של המשתמשים לחברת הייעוץ הפוליטי "קיימברידג' אנליטיקה" רחבה יותר משחשבה תחילה. אם בחודש שעבר טענו בחברה כי פרטיהם של 50 מיליון משתמשים דלפו, כעת מבהירים ברשת החברתית כי מדובר ב-87 מיליון משתמשים.

כל מה שרציתם לדעת על פרשת קיימברידג' אנליטיקה בפודקאסט "מיד בהרחבה"

מנהל הטכנולוגיה הראשי של פייסבוק מייק שרופפר חשף את הנתון, הגבוה ב-74% מכפי שחשבו תחילה, בפוסט שהעלה לבלוג שלו בחברה בעניין הצעדים בהם נוקטת החברה כדי למנוע ממידע אישי של משתמשים להיות זמין לחברות צד-שלישי. לדבריו, מרבית 87 מיליון המשתמשים מתגוררים בתוך ארה"ב.

מדובר בתשעה שינויים אותם מתכוונת החברה לבצע ברשת החברתית בעקבות הפרשה. כחלק מהשינויים הוגדרו הנחיות חדשות ליישום הבעייתי שאפשר לפייסבוק לאגור את היסטוריית השיחות וההודעות בקרב משתמשי אנדרואיד.

"בדקנו את היישום הזה כדי לוודא שפייסבוק לא אוספת את תוכן ההודעות ותבטל את כל הלוגים אחרי כשנה", כתב שרופפר. "בעתיד, המשתמש יוכל להעלות לשרתים שלנו רק את המידע הדרוש בשביל היישום הזה, ללא נתונים מקיפים יותר כמו שעות השיחות". השינויים כוללים גם דרישות הרשאה חדשות לקבוצות, דפים ואירועים.

צוקרברג יעיד בשבוע הבא בפני הקונגרס

בתוך כך, נשיא ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג צפוי להעיד בשבוע הבא בפני ועדה של הקונגרס על רקע הפרשה. הוא זומן להעיד ביום רביעי הבא בפני ועדת האנרגיה והסחר של בית הנבחרים. החלטתו התקבלה לאחר שהבין כי בעקבות לחץ המחוקקים, התקשורת והציבור לא נותרה לו ברירה אחרת. בפייסבוק מקווים שהחלטתו של צוקרברג תגרום גם למנכ"לים של גוגל וטווייטר לעשות כך.

"השימוע הזה יספק הזדמנות חשובה לשפוך אור על הסוגיה הקריטית של פרטיות מידע מסחרי ויעזור לכל האמריקנים להבין יותר טוב מה קורה למידע האישי שלהם ברשת", אמרו יו"ר הוועדה גרג וולדן הרפובליקני ופרנק פאלון הדמוקרטי.

ארה"ב הגישה תביעה נגד פייסבוק (צילום: רויטרס, חדשות)
יעיד בפני הקונגרס | צילום: רויטרס, חדשות

בחודש שעבר פייסבוק הודתה כי פרטיהם האישיים של עשרות מיליוני משתמשים הגיעו לידיה של חברת "קיימברידג' אנליטיקה" שעשתה בהם שימושים מסחריים ופוליטיים, לרבות מתן שירותים לקמפיין הנשיאותי של דונלד טראמפ ב-2016.

מאז נחשפה הפרשה הרשת החברתית הגדולה בעולם ספגה קיתונות של זעם מצד משקיעים ומשתמשים, כשבמקביל הודיעה נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב כי תחקור את התנהלות החברה ואת אופן השימוש שלה במידע פרטי. גם נציבות המידע הבריטית ורשויות האיחוד האירופי החלו לחקור את הפרשה.

בחודש האחרון איבדה מניית פייסבוק יותר מ-16% מערכה והתיוג "למחוק את פייסבוק" הופך פופולרי יותר ויותר ברשתות החברתיות בימים האחרונים. הצניחה בערך המנייה הביאה למחיקת כ-40 מיליארד דולרים משווי החברה כשצוקרברג, שמחזיק ב-16% ממניות פייסבוק, איבד לפחות 5.5 מיליארד דולרים מהונו האישי.