קיימברידג' אנליטיקה, ארכיון (צילום: רויטרס)
קיימברידג' אנליטיקה, ארכיון | צילום: רויטרס

התפתחות דרמטית בפרשת דליפת המידע מפייסבוק: חברת הייעוץ הפוליטי קיימברידג׳ אנליטיקה, שהשיגה פרטים של 87 מיליוני משתמשים ברשת החברתית, נסגרת - כך פורסם הערב (רביעי) בוול סטריט ג'ורנל. זמן קצר לאחר הפרסום אישר מנכ"ל חברת האם את דבר הסגירה.

כל מה שרציתם לדעת על פרשת קיימברידג' אנליטיקה בפודקאסט "מיד בהרחבה"

בוול סטריט ג'ורנל דווח כי ההחלטה התקבלה לאחר שהחברה יחד עם חברת האם שלה SCL איבדו לקוחות רבים והתמודדו עם הוצאות משפטיות עצומות בשל חקירת פרשת פייסבוק. נייג'ל אוקס, מייסד קבוצת SCL שבבעלותה חברת קיימברידג' אנליטיקה אישר כי שתי החברות נסגרות.

לפני כחודשיים פייסבוק הודתה כי פרטיהם האישיים של עשרות מיליוני משתמשים הגיעו לידיה של חברת "קיימברידג' אנליטיקה" שעשתה בהם שימושים מסחריים ופוליטיים, לרבות מתן שירותים לקמפיין הנשיאותי של דונלד טראמפ ב-2016.

צוקרברג בסנאט (צילום: רויטרס)
צוקרברג בסנאט | צילום: רויטרס

מיליוני המשתמשים בפייסבוק, שהמידע אודותם הודלף לחברת "קיימברידג' אנליטיקה" קיבלו החודש הודעה על כך בעמוד הפיד שלהם. מדובר במעשה חסר תקדים שבו הרשת החברתית הגדולה בעולם לוקחת אחריות ומדווחת למשתמשיה על פרטיהם האישיים שהודלפו. שני המיליארד המשתמשים האחרים קיבלו הודעה אחרת שכותרתה: "הגנו על המידע שלכם".

כך תוכלו לדעת איזה מידע שלכם חשוף

70 מיליון מתוך אותם משתמשים שהמידע שלהם הודלף הם אמריקנים. הנתון הגבוה הזה תומך בדיווחים על כך שהמידע הודלף בניסיון של החברה הבריטית להשפיע על הבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנת 2016. ככל הנראה יתר המשתמשים הם מאנגליה, הפיליפינים ואינדונזיה.

במסגרת הניסיון של פייסבוק למזער נזקים מאז נחשפה הפרשה, המשתמשים ברשת החברתית קיבלו קישור בו יוכלו לראות בבירור אילו אפליקציות צד-שלישי חשופות למידע האישי שלהם. באותו קישור יוכלו המשתמשים גם לסגור את הגישה של אותן אפליקציות למידע ולנתק אותן אם ירצו בכך.

לפני מספר שבועות העיד צוקרברג בפני הקונגרס האמריקני, וענה לשלל שאלות שנגעו במדיניות הפרטיות של המשתמשים ברשת הפופולרית. במסגרת עדותו הפתיע צוקרברג כשהודה: "גם המידע האישי שלי דלף".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו