"מערכת הבחירות בסכנה". אילוסטרציה (צילום: Dejan Krsmanovic, 123RF)
"המצב תחת שליטה" | צילום: Dejan Krsmanovic, 123RF

על רקע איומי קבוצת ההאקרים אנונימוס לפיהם ב-7 באפריל יפתחו במתקפת סייבר על ישראל, מסביר ד"ר נמרוד קוזלובסקי, מומחה למשפט וטכנולוגיה באוניברסיטת ת"א, כיצד נערכים לכך בישראל ועד כמה האיומים באמת מוחשיים. "אנחנו ערניים וערוכים, יש בישראל מערך שלם של ניטור איומים, אנחנו כרגע תחת שליטה שנראית טובה", מרגיע קוזלובסקי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על מנת להבין את משמעות האיומים שמשגר הארגון יש להבין קודם כל שאנונימוס אינו פועל כארגון מסודר בעל היררכיה פנימית. למעשה מדובר בקבוצה של אקטיביסטים פוליטיים, בעלי יכולות בתחום הסייבר, שמתאגדים יחד נגד מטרות שונות כשהפעם זו מדינת ישראל. כל פעם מוכרזת מטרה אחרת בשם הארגון, שלשמה מתגייסים ההאקרים המפוזרים במקומות שונים בעולם. הפעם המצבע נקרא "Operation Israel" , וכבר הפך למסורת שהוא מתרחש ב-7 באפריל.

השקופית ששמו ההאקרים באתרים שהופלו
השקופיות ששמו ההאקרים באתרים שנפרצו השבו | צילום:

בארגון נערכים במשך מספר שבועות לתקיפה הזו. במהלכם הם מגייסים אמצעי תקיפה אינטרנטיים, מגדירים מטרות משותפות ומשתפים ביניהם מידע על חולשות של אתרים שזוהו כפגיעים. המאמץ הישראלי מתמקד בשלושה מישורים: מעקב מודיעיני אחר התכתובות והפורומים על מנת להיערך מבעוד מועד, ביצוע התקפות יזומות על מנת לאתר חולשות ולהתמגן בפניהם וחיזוק ההגנה.

אנונימוס פרסמו את יעדי התקיפה
אנונימוס פרסמו את יעדי התקיפה | צילום:

הנקודה החשובה שצריך לזכור היא, שרוב המתקפות שמצליחות, בהם הארגון מתגאה בכלי התקשורת הם בעלות משמעות קטנה מאוד. ההתקפות הללו באות לידי ביטוי בשינוי עמוד הבית באתרים השונים לתמונות פרופגנדה פלסטינית - מדובר בלא יותר מגרפיטי אינטרנטי. עד היום, הניסיון האמתי לגנוב מידע, להשבית פעילות או לפגוע בתשתיות נכשל לחלוטין. בסך הכול ניתן לומר שבישראל יש מערך שלם של ניטור איומים, שבסופו של דבר משאיר את המצב תחת שליטה.