כמה שווים מומחי אבטחת מידע? צפו (צילום: רויטרס, חדשות)
ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

בתי חולים בישראל תחת מתקפה: במהלך הלילה (חמישי) בוצעו מספר ניסיונות לחדור למערכות המחשוב של ארבעה בתי חולים ברחבי הארץ. עד כה נודע כי  50 מחשבים נדבקו ב"פוגען" בשם SGX. עשרות אלפי המחשבים בבתי החולים שהותקפו זיהו את המתקפה, הספיקו להפעיל את מערכות האנטי וירוס ובכך נמנעה חדירה אליהם. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לא ברור האם מדובר במתקפה מכוונת על ישראל או חלק ממתקפה רחבה יותר. המחשבים שנדבקו נותקו מהרשת הכללית, ובכך לא נגרם נזק לשאר המחשבים. כמו כן, לא הייתה השבתה או ירידה ביכולת התפקוד של בתי החולים ולא נמחק מידע.

בשלב זה האירוע מטופל על ידי אנשי אבטחת המידע בארגונים השונים הפועלים יחד עם רשות הסייבר. אנשי הרשות חוקרים בשלב זה מהו המקור לפוגען וכן את מידת הנזק שעלול היה לגרום למערכות המחשוב.

"התקיפה נעצרה בזריזות על ידי גורמי אבטחת המידע בבית החולים יחד עם רשות הסייבר", מני ברזילי, מומחה לאבטחת מידע מ-CTO, מרכז מחקר הסייבר באוניברסיטת תל אביב. "התקיפה לא יצרה נזק משמעותי. ההתקפה נבלמה בזריזות וצריך להחמיא על כך לגופים האחראים לביטחון המידע בפועלים בארץ". 

מתקפת סייבר עולמית

לפני יומיים דיווחו גופים שונים במספר מדינות באירופה, בהן אוקראינה, רוסיה ודנמרק, כי נפגעו על ידי האקרים שפרצו למערכות שלהם. באוקראינה אף דיווחה הממשלה כי מחשביה נפלו קורבן למתקפת סייבר "ענקית וחסרת תקדים". כעבור מספר שעות התברר כי מדובר במתקפה גלובלית וכי גם חברות אמריקניות וישראליות נפגעו כתוצאה מהמתקפה.

החברות הישראליות שנפגעו הותקפו על ידי תוכנת הכופר "פטיה". יחד עם זאת, מומחי סייבר בישראל הסבירו הודות למודעות ולמוכנות בארץ, מספר החברות שנפגעו היה קטן. למרות זאת מסבירים בחברת אבטחת המידע ESET כי "אנחנו עדים ליותר ויותר גלים של מתקפות כופר וככל הנראה נמשיך לראות מתקפות כאלה. אנחנו ממליצים לחדד את ההוראות בארגונים, לעדכן את מערכות ההפעלה ולא לפתוח קבצים מכתובות מייל לא מוכרות".