54 פרצות אבטחה ב"אדובי רידר" (צילום: רויטרס, חדשות)
"מתקפה מאורגנת יותר" | צילום: רויטרס, חדשות

בחמ"ל הגנת הסייבר של חברת רדוור אומרים הבוקר (חמישי) כי מתקפת קבוצת ההאקרים שהצטרפו ל"אנונימוס" "נראית מאורגנת יותר מאשר בשנים קודמות". בין האתרים שנפגעו היה גם אתר הכנסת, שלא היה זמין לגלישה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במהלך הלילה והבוקר נטלו קבוצת האקרים ואקטיביסטים שהצטרפו למתקפה של ארגון אחריות לסדרה של מתקפות מניעת שירות נגד מספר רב של אתרי ממשלה. בחמ"ל ציינו כי מתקפות אלו מתבצעות השנה בעצימות גבוהה ביחס לשנים קודמות. במהלך מתקפות אלה נפל אתר כנסת ישראל, שכבר שוקם וחזר לפעילות רגילה. גם אתר mako הותקף ונפל לסירוגין אמש מהשעה 21:00, אולם מאז שב לפעילות תקינה וסדירה.

"בתקשורת הפנימית של ההאקרים אנחנו רואים נטילות אחריות להפלתם של אתרים ממשלתיים נוספים, אולם נכון לשעה זו אין הוכחה לנכונותן של הודעות אלו", מסרו בחמ"ל. "אנחנו גם מזהים התמקדות של ההאקרים במטרות ממשלה, וכוונות להגביר את עצימות המתקפה נגד מטרות ממשלה בהמשך היום".

אתר הכנסת נפל
אתר הכנסת נפל | צילום:



בנוסף, אומרים בחמ"ל כי עשרות אתרים עסקיים קטנים עברו מתקפות מניעת שירות או השחתה. על גופים אלה ניתן למנות את האתר של לשכת רואי החשבון, שגם הוא כבר שוקם וחזר לפעילות רגילה.

תרגיל סייבר בצה"ל, ארכיון (צילום: דובר צה"ל)
תרגיל סייבר בצה"ל, ארכיון | צילום: דובר צה"ל

עוד פרסמו ההאקרים רשימות של מאות מספרי כרטיסי אשראי גנובים המשויכים לטענתם לישראלים. לטענת החמ"ל, טרם ברור האם מדובר בכרטיסי אשראי חדשים או שימוש מחדש במספרים שכבר פורסמו בעבר.

מפגין אנונימוס (צילום: רויטרס)
"מספר ההאקרים גדל גם הוא" | צילום: רויטרס



"גם מספר קבוצות ההאקרים המשתתפות במתקפה גדל", הוסיפו. "הכלים הטכנולוגיים לביצוע המתקפות זמינים יותר להאקרים, והם קלים יותר להפעלה, וזה אומר שגם האקרים בעלי פחות ידע טכני וניסיון יכולים ליצור מתקפות משמעותיות יותר ובעלות אימפקט. יחד עם זאת חשוב לזכור כי עדיין ההצלחות של התוקפים מאוד מוגבלות, ומרבית האתרים שהורדו מהרשת חזרו לתפקוד תקין זמן קצר לאחר מכן".