הסיפור של לולה אומולולה, עיתונאית ילידת ניגריה, הצליח להדהים גם את מייסד פייסבוק מרק צוקרברג. קבוצת הנשים שהקימה במטרה לתת במה לא שיפוטית הצליחה למשוך אליה יותר מ-1.7 מיליון משתתפות ולהפוך לקבוצת הנשים הסודית הגדולה בעולם. מה שהתחיל כקבוצה למען נשות ניגריה הפך מהר מאוד לתופעה כלל עולמית עם נשים מכל רחבי העולם שמשתפות את הסיפורים שלהן. "השאיפה שלי, התמריץ שלי, הוא להעניק לנשים מיקרופון, ולומר: 'ספרי את סיפורך'", סיפרה בשיחה עם החדשות Online.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות  

הצמיחה המטאורית של הקבוצה הובילה את מייסד הרשת החברתית להזמין את לולה לפגישה אישית. הרעיון בקבוצה "סודית" הוא שאי אפשר למצוא אותה בחיפוש אלא רק אם מקבלים הזמנה מאחד המשתתפים. "ייסדתי את הקהילה שלי כי חשוב לי שנשים תשמענה את קולן", סיפרה אומלולה. "פעמים רבות אנחנו דנות בכל מה שקורה בחיי היום יום שלנו, בדברים הטובים שקורים, אבל מצד שני אנחנו חולקות גם בצרות - אלימות מינית, אלימות מצד בני זוג. מחלות נפש", היא מסבירה. " אומרים לנו: אתן מכבסות את הכביסה המלוכלכת בחוץ. אסור לכן לדבר על זה, אתן תביכו אותי. אסור לכן לדבר על זה אתן תביכו את המשפחה".

מרק צוקרברג הזמין אותה לביקור (צילום: צילום מסך מתוך פייסבוק, חדשות)
מרק צוקרברג הזמין אותה לביקור | צילום: צילום מסך מתוך פייסבוק, חדשות

"אני זוכרת בבהירות חוויה אחת שבה אישה חלקה עם הקבוצה וממש בזמן שהיא מקלידה בן הזוג שלה הרביץ לה", שיחזרה לולה. "העיניים שלה היו מוצפות דם. הפנים שלה היו חבולים. והבן הקטן שלה היה ממש שם וראה הכול. והיא כתבה שהיא זקוקה לעזרה. אסור שמישהי תסבול כל כך הרבה כאב בחייה. והיופי באנושות הוא שהנשים בקבוצה שאלו מיד: 'איך נוכל לעזור?'. אני אומרת לכם, לא רק שעזרו לה להיחלץ מהמצב הזה, היא קיבלה אשרה להיכנס לארצות הברית, והקהילה שלנו גייסה כסף לנסיעה שלה לשם".

לולה אומלולה בסיור ברהט (צילום: רפי ברבירו, חדשות)
לולה אומלולה בסיור ברהט | צילום: רפי ברבירו, חדשות

לולה הגיעה לישראל במסגרת אירוע של פרויקט מנהלי הקהילות של פייסבוק CLC במתחם "FLYBOX" בראשון לציון במטרה לייצר פעילות של הקבוצות גם מחוץ לרשת. "יש לנו חברות בכל רחבי העולם. בכל מקום", כמה מהחברות חיות כאן בתל אביב, וזה מרגש מאוד. ולחשוב שבשלוש השנים מאז קמנו, בספטמבר 2015, צמחנו מאפס ל-1.7 מיליון נשים חברות אף אחד לא מתכנן את זה".

"המטרה היא לתת קול לנשים" (צילום: החדשות)
"המטרה היא לתת קול לנשים" | צילום: החדשות

"החלטנו להביא את לולה אומלולה לארץ כיוון שהיא מסמלת עבורנו מנהלת קהילה אולטימטיבית ורצינו לתת למנהלים הישראלים איזשהו מושג איך לנהל מגה-קהילה", מספרים רפי ברבירו וטליה תורג'מן, מנהלי קהילת מנהלי הקבוצות מטעם פייסבוק העולמי בישראל. "בפייסבוק מבינים את המשמעות של מפגשים בינאישיים של ללמוד אחד מהשני. זה האירוע הרביעי שלנו וכל אירוע אנחנו מקבלים פרצופים חדשים, מנהלי קהילות חדשים שמשתפים בהצלחות ובקשיים".

ליצירת קשר עם הכתב: matanh@ch2news.co.il

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו