אתר אינטרנט שמפעליו נמצאים ככל הנראה בלבנון חושף פרטים אישיים ותמונות של ביתו ומשפחתו של ראש המוסד יוסי כהן. כתובת האתר הופצה בטוויטר למובילי דעת קהל ועיתונאים - וכשאלה נכנסו אליו, מפעיליו הצליחו לדלות פרטים גם עליהם. ההאקרים הישראלים שחשפו את האתר העבירו את המידע למערך הסייבר הלאומי, שפתח בתורו בבדיקה, כך פורסם אמש (חמישי) לראשונה במהדורה המרכזית.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

האתר, שאת שמו או כתובתו אנחנו מנועים מלחשוף, מציג פרטים אישיים וחסויים על כהן, אולי הדמות הביטחונית הרגישה ביותר בסולם מערכת הביטחון הישראלית. אבל לא רק: גם את פרטיו של דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, אחת הדמויות המוכרות ביותר בעולם הערבי, הוא מפרסם.

דובר צה"ל בערבית, אדרעי (צילום: החדשות)
דובר צה"ל בערבית, אדרעי | צילום: החדשות



את האתר חשפו שני האקרים אקטיביסטים במסגרת פרויקט בוטים בטוויטר, שניסה למצוא חשבונות מזויפים שמטרתם העיקרית היא להפיץ "פייק ניוז". "ברגע שנכנסים לאתר אז מגיעים לעמוד הראשי, שכבר מראים לך תמונות של יוסי כהן ואביחי אדרעי, שברקע מראה גם תמונות של מטה המוסד", הסביר האקטיביסט יובל אדם.

מדובר באתר ריגול שהשתמש בסקרנות של עיתונאים ומובילי דעת קהל בטוויטר: לאחר פרסום הפרטים של שתי הדמויות הביטחוניות, מפעילי האתר פיתו אותם להיכנס באמצעות אותו מידע, ואז גם אספו מידע עליהם. "הפרופילים האלה היו חלקם רוסים, חלקם ישראלים", הסביר ההאקר והאקטיביסט נועם רותם. "הצלחנו לפרוץ למערכת שלהם בעצם ולמצוא שם כמה דברים מעניינים. למשל שאזור הזמן שממנו הם פעלו היה ביירות".

ואולם, למרות התחכום כביכול, דווקא שגיאה די חובבנית סיפקה להאקרים הישראלים אפשרות גישה לקוד השרת. כך הם גילו שיש לאתר כניסות מעטות, ושייתכן כי המטרה האמיתית היא לא בהכרח חשיפת פרטיהם של כהן ואדרעי, אלא גם למשוך קורבנות ספציפיים כדי לתקוף את המחשב שלהם בעתיד. המלכודת הזאת עדיין זמינה לכל ברשת, ולכן כדאי להיזהר ולהישמר מיצר הסקרנות, עד שהגורמים הרלוונטיים בישראל יידרשו לנושא.