לכיפה אדומה ארבו סכנות ביער, לילדים של היום הן אורבות בעיקר ברשתות. איך שומרים על גלישה בטוחה של הילדים? במשדר מיוחד באתרי חדשות 2 Online, "אסיפת הורים דיגיטלית", מדברות מנכ"לית משרד החינוך, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל ומנכ"לית מכון אדלר על דרכי ההתמודדות.

שלוש המנכ"ליות - מיכל כהן ממשרד החינוך, אסנת הראל ממכון אדלר ושלי לנצמן ממיקרוסופט ישראל מדברות על סכנות ודרכי התמודדות במרחבי האינטרנט. את המשדר מנחה שלי מילר, מדריכת הורים במכון אדלר. 

על שאלות הגולשים השיבו הצוותים המקצועיים מטעם שלושת הגופים. מטעם מכון אדלר - מנחות ההורים לימור נעמה, לימור קרלינסקי, חגית זהבי, ליאת קליין ומנהלת בית הספר להורים אורנה צח. מטעם מיקרוסופט ישראל - אדיר רון מנהל תחום קוד פתוח, מאור דוד-פור מומחה פתרונות מגזר ציבורי, אורי הוסיט מומחה פתרונות טכנולוגיים, אורלי פרידמן מרטון סמנכ"לית אחריות תאגידית וייעוץ משפטי, טל שריד מומחה פתרונות עסקיים והגר קוסטיאנובסקי מומחית קשרי קהילה.

השבוע מציינים בישראל את "השבוע הלאומי לגלישה בטוחה ברשת", במהלכו מקדמים את המודעות לסכנות ברשת, לאמצעי הזהירות ולדרכי זיהוי מצבי מצוקה שמקורם בפגיעה ברשת. על פי מחקרים שונים, אחד מכל שלושה בני נוער חווה או מכיר מישהו שחווה "שיימינג" (ביוש) ברשת. כ-68% מבני הנוער נחשפו לשיימינג ברשת.

ממחקר של איגוד האינטרנט הישראלי עולה כי 42% מבני הנוער דיווחו ששיתפו או עשו לייק לפוסט פוגעני נגד אדם. 21% מההורים מודים שאין להם מושג מה ילדיהם עושים ברשת.