מתחדשים בטלפון חדש וחכם? הנה חמישה דברים שצריך לשאול לפני ששולפים את כרטיס האשראי מארנק:

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

1. אייפון או אנדרואיד? מערכת ההפעלה של האייפון ידועה בממשק הידידותי שלה ובחסינות שלה מפני וירוסים ופריצות. מנגד, האפשרות להתאים את הממשק למשתמש כמעט בלתי אפשרית - וזה בדיוק היתרון הבולט של הטלפונים שמריצים את מערכת הפעלה אנדרואיד, כלומר כמעט כל שאר הטלפונים החכמים. עם זאת, הסיכוי שייתקעו גדלה עם הזמן וההגנה שלהם מפני וירוסים נמוכה יותר.

בשורה התחתונה: אם כבר רגילים למערכת הפעלה מסוימת, סביר להניח שיהיה נוח יותר להמשיך עם מכשיר מאותה "משפחה".

2. להשקיע במכשיר יקר או לחפש מחיר נמוך? מחיר התחלתי של מכשירי הדגל של רוב היצרניות הבולטות מתחיל מכ-4,000 שקלים - אך יש היום בשוק גם טלפונים מתוצרת סין מהחזיקים במפרט מרשים ומחירם מתחיל מכ-3,000 שקלים.

לכל היצרניות יש גם גרסאות "משונמכות" וזולות יותר, שיכולות להגיע גם למחיר של 500 שקלים בלבד. אם לא חייבים את המעבד הכי חזק, המצלמה העוצמתית ביותר ונפח האיחסון המקסימלי, כנראה שגם מכשיר בעלות של כאלף שקלים - כמו ה-m1 note של חברת מייזו או ה-zenfone5 של אסוס - יהיה מספיק.

בשורה התחתונה: אם אתם לא חייבים את ה"צעקה האחרונה" מומלץ לעשות סקר שוק ולבדוק היטב את האפשרויות. אפשר גם להסתפק בדגם של השנה שעברה.

3. מכשיר קטן או גדול? הניסיון מראה שההיצע הרחב של מגוון גדלים בשוק הפך למנוע הצמיחה של חברות כמו סמסונג ואחרות, וכך גם אפל נכנעה והגדילה בהדרגה את המכשירים עד ל-5.5 אינץ' של האייפון 6 ו-6S. היום נע טווח הטלפונים בשוק מדגמי מיני קטנטנים, שכנראה יתאימו יותר לידיים הקטנות של הילדים, ועד לפאבלטים הענקיים שמתחרים במחשבי הלוח.

בשורה תחתונה: גשו לחנות ונסו את המכשירים בעצמכם. החזיקו אותם ביד, נסו להפעיל אותם ומצאו מה הגודל האידאלי עבורכם.

4. מה הכי חשוב לי במכשיר? הטלפונים החכמים מורכבים משלל מרכיבים, וכמעט כל דגם וכל יצרנית שמים דגש על דברים מעט אחרים. אז החליטו: מצלמה שופעת מגה פיקסלים? מעבד עוצמתי? נפח אחסון מובנה גדול במיוחד? או משקל קל במיוחד? חיפוש מהיר בגוגל ייתן לכם את המפרט של כל מכשיר ויאפשר להשוות.

בשורה התחתונה: חשוב לזכור שנתונים כמו מגה פיקסלים, מהירות מעבד ונפח אחסון זה לא הכל. כדאי לשים דגש על מה שבאמת חשוב לכם - אבל בלי להגזים.

5. סוללות או לא להיות? הטלפונים החכמים הם לא פחות ממחשבי על בכף היד שכל הזמן משתכללים, אבל דבר אחד היצרניות לא מצליחות לשפר באופן משמעותי - את אורך חיי הסוללה. במקרה של חובבי האייפון המצב די אבוד, ואין מנוס מנשיאה תמידית של מטען חשמלי או נייד בתיק. אבל לחובבי האנדרואיד יש מגוון גדול יותר של אפשרויות: טלפונים עם סוללות חזקות יותר או פחות, וגם אפשרות להחליף סוללה.

בשורה התחתונה: צריך לדעת שמכשיר שמתהדר בסוללה בעלת קיבולת גבוהה לא בהכרח יחזיק יותר זמן מעמד. אם למכשיר צג גדול ומעבד עוצמתי, הוא יתקזז מול מכשיר קטן עם מעבד חלש יותר.