עם אישורו של תקציב המדינה הבא, עקרות הבית בישראל צפויות לשלם לראשונה מס בריאות וביטוח לאומי בסך 162 שקלים בחודש, כ-2,000 שקלים בשנה, למרות שהן אינן מרוויחות שקל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בישראל ישנן 450 אלף עקרות בית, נשים נשואות שאינן עובדות. חלק גדול מהן מהשכבות החלשות אך יש עקרות בית רבות, צעירות בעיקר, המשתייכות למה שמכונה מעמד הביניים. התפקיד הזה, לטענתן, נכפה עליהן. "המס שנשלם יבוא על חשבון חוגים ודברים שנרצה לקנות לילדים", מספרת עו"ד עינב גוטרמן, עקרת בית ואם לשניים, "זה גם בא על חשבון הוצאות חינוך, אוכל, אבל מה שלא חייבים פשוט לא קונים".

עינב, עורכת דין שרצתה לקחת פסק זמן ולגדל את בנה מספרת כי "המשק הישראלי מאוד לא תומך בהורים בכלל ולא רק באמהות. כשניגשים למקום עבודה ושומעים שאתה הורה אז מעקמים את הפרצוף ולא תמיד חוזרים. חיפשתי עבודה אבל כשחושבים על המשמעויות של זה, ההוצאות ילכו למסגרות חינוכיות וטיפוליות וזה לא משתלם".

אתמול (א') התנהל דיון סוער בוועדת הכספים של הכנסת, במהלכו טענה יושבת ראש האופוזיציה, שלי יחימוביץ', כי זה המס הראשון שצריך לבטל. "אנחנו לא ניתן למס הזה לעבור כי זה המס הכי מרושע והכי לא הגיוני שיכול להיות. משם יביא שר האוצר את הכסף לכיסוי הבור? הוא אינו מטיל מסים בכלל על מי שמרוויח מיליארדים".