תהיה רשת ביטחון בסוף? אולמרט ובר-און (צילום: רויטרס)
אולמרט ובר און. מתיחות על רקע רשת הביטחון | צילום: רויטרס

הממשלה צפויה לדון היום ולהחליט מתי תיושם רשת הביטחון לחוסכים בקרנות הפנסיה, מגיל 57 ומעלה. ראש הממשלה אהוד אולמרט מציע שהרשת תיכנס לתוקף באופן מיידי - וזוכה לגיבוי של מרבית הגורמים במערכת הפוליטית. מנגד, מציע שר האוצר רוני בר-און להפעיל את התוכנית כאשר האוצר יראה בכך צורך. בר-און טוען כי "עדיין לא בשלו התנאים ליישום התכנית".

בסוף החודש שעבר כינס ראש הממשלה אולמרט את ראשי המפלגות, על מנת להציג בפניהם את תכנית האוצר, אולם ביקש להרחיב את הרשת, ובמקביל פעל יחד עם מקורביו לגיבוש תכנית חלופית לזו של השר בר-און. בעקבות החלטתו של אולמרט, העבירו בכירי האוצר מכתב חריף וחסר תקדים למנכ"ל משרד ראש הממשלה .

מכתב חריף לראש הממשלה

במכתב נטען כי אנשי משרד רה"מ חורגים מסמכותם כאשר הם מתערבים בתוכנית הכלכלית החדשה של האוצר: "הסמכות לחתום בשם המדינה על הסכמים נתונה, לפי חוק נכסי המדינה בידי שר האוצר, ומכוח הסמכת הממשלה - לחשב הכללי. הסמכות לערוב בשם המדינה נתונה, אף היא, לפי חוק ערבויות מטעם המדינה, בידי שר האוצר, וגם סמכות זו הואצלה לחשב הכללי".

בלשכתו של אולמרט דחו את טענות האוצר. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דור, אמר לאחר קבלת המכתב החריף: "פעלנו לפי הנחיות ראש הממשלה, שאינן מצריכות את אישורכם".

על רקע שליחת המכתב, וכן בשל דחיית ההצבעה על אישור תכנית האוצר בוועדת הכספים, נוצרה מתיחות בין השר בר-און לראש הממשלה אולמרט. בסוף החודש שעבר הגיע בר-און לדיון בועדת הכספים, אך לא ידע ש"הכינו לו מארב": היו"ר אבישי ברוורמן הורה בפתיחת הישיבה כי אין כוונה להצביע במהלכה על אישור התכנית. בעקבות כך, הורה בר-און להפסיק את הישיבה.