הורים רבים נאלצים להיעזר בסבים ובסבתות בגידול הילדים, בעיקר בשעות אחר הצהרים ובחופשות של מערכת החינוך. שורה של ההצעות חוק שהוגשו לאחרונה נועדו להקל על אותם סבים וסבתות, ולהעניק להם ימי חופשה נוספים בכדי לסייע לילדיהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כך לדוגמא הצעת חוק שהגיש מייקל אורן, סבא ל-6 בעצמו, שעליה חתומים כל חברי סיעת "כולנו" בכנסת קובעת כי סבא או סבתא עובדים יהיו זכאים לנצל עד 6 ימי מחלה בשנה על מנת לטפל בנכדים חולים, בזמן שהוריהם עובדים. "זה מאפשר לאותו פלח הכי מפיק באוכלוסייה, הילדים שלנו, להישאר בתפקידיהם בזמן שסבא וסבתא מטפלים בנכדים החולים", מסביר אורן.

דוגמא לסבא כזה הוא חנוך. במהלך היום הוא יושב ארגון עובדי הבנק הלאומי ואחה"צ נותן כתף בגידול ארבעת הנכדים. חנוך מייצג שכבה של סבים וסבתות שעוד לא יצאה לפנסיה אבל עוזרת ומעורבת בגידול הנכדים. לפעמים הוא נאלץ להפסיד ימי עבודה וחושב שהגיע הזמן שהמדינה תכיר בזה.

"זה דבר הכרחי, זה דבר מתבקש, זה דבר חשוב מאין כמוהו וזה גם לא דבר דרמטי מבחינת הכמות או העוצמה של הימים", מסביר חנוך. "מדובר באמת בכמות של ימים ספורים בשנה, אבל התרומה שלהם היא עצומה".

גם ריבי בלר היא סבתא עובדת. היא מנכ"לית עמותת "והדרת" - המועצה הלאומית לקידום מעמד הזקן, שם תומכים ברעיון אבל חושבים שצריך לבצע אותו באופן שלא ירתיע מעסיקים מלקלוט עובדים מהדור השלישי.

הצעות החוק רק התחילו את המסלול והן תלויות בדחיפה שיקבלו משר האוצר כחלון, אבל זהו תהחלתו של מאבק ציבורי שנועד להכיר בחלקם של הסבים וסבתות בגידול הנכדים, ובכך בתרומתם למשק כולו.