משבר הדיור החמור הוא לא רק בעיה ישראלית, אלא אתגר אמיתי שאיתו מתמודדות מדינות רבות בעולם. חלקן מצאו פתרונות יצירתיים במיוחד כדי להקל על התושבים שמחפשים דירות, אבל לא כולם זולים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

המגורים באזורים הצפופים והמבוקשים בבירת צרפת פריז נבנו ברובם כבר במאה ה-19 וכעת מנסים שם להגדיל את היצע הדירות בפרויקט מיוחד. הארכיטקט סטפן מלכה מתכנן "מגורי פרזיטים" - כינוי שנבחר לסוג הדירות שיוקמו בחללים מעוצבים וינצלו את הבנייה הישנה.

מדובר בדירות תלויות בין בתי האבן ובחללים מודרניים שצצים מהגגות. הם עשויות מזכוכית, פלדה ועיצובי עץ ומלכה קורא להן "קמא סוטרה ארכיטקטונית", כי הוא מנצל פינות וזוויות לא שגרתיות ליצירת חלל למגורים. הארכיטקט סבור שהיכולות המודרניות יכולות להקל על מצוקת הדיור בערים נוספות.

בתים צפים בדובאי

בדובאי הלכו על כיוון אחר ויצרו בתים צפים. הבית הראשון שהושק כולל שלוש קומות, שהתחתונה מתחת לפני המים עם נוף יוצא דופן - למעמקים. 131 בתים כאלה נמצאים בתהליך ייצור ומכונים "סוס הים הצף". מדובר למעשה בסירות או יאכטות ששוקלות יותר מ-200 טונות, אבל בנויות מחומרים צפים.

חלק מהבתים מחוברים לעוגן ואחרים פשוט "שטים" בים. אב הטיפוס הראשון נבנה במשך שנה שלמה והוא חלק מפרויקט רחב בהרבה של יישוב איים מול חופי דובאי, שצפוי להסתיים ב-2018. זה לא פתרון ממש זול לבעיית הדיור - כל יחידה כזאת עולה 2.7 מיליון דולר.

קוביות בלונדון

בדרום מזרח לונדון מצאו דרך מקורית להתמודד עם המחסור בדירות להשכרה. פרויקט ייחודי שנקרא Y-CUBE נולד משיתוף פעולה בין ארגון הנוער הנוצרי YMCA ומשרד ארכיטקטים שהציע את הפתרון. מדובר ב"קוביות" דיור שעולות 35% פחות ממחירי הדירות באותו אזור.

יחידה אחת של ה"קוביות" האלה נבנית בתוך שבועיים, כשמחיר החומרים והעבודה 45 אלף דולר בלבד. גודלן של היחידות הוא 26 מטרים רבועים וניתן להעביר אותן על גבי משאיות.

"זה לא רק מה שקורה בפנים, זה גם מה שקורה בחוץ", אומר אחד הארכיטקטים. "מול כל דלת כניסה יש מפרסת שרוחבה שני מטרים. אפשר לשבת כאן בערבים, לפטפט עם השכנים. הקהילה ממש חשובה".