חוף הים באשדוד (צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות)
סופ"ש ארוך 6 פעמים בשנה (ארכיון) | צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות

ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק של ח"כ אלי כהן (כולנו) לפיה יונהג בישראל סוף שבוע ארוך 6 פעמים בשנה. המתווה שאישרו השרים לאחר שורת דיונים עם ראשי האוצר, ההסתדרות והתעשיינים, צפוי לשנות באופן דרמטי את מאפייני שוק העבודה בישראל, וכן את תרבות הפנאי והצריכה.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי ההצעה שאישרה הוועדה, כבר בשנת 2017 יצאו העובדים לסוף שבוע ארוך, מחמישי עד שני, 6 פעמים בשנה. סוף השבוע הארוך הוא חלק ממהלך לקיצור שבוע העבודה בדומה להיקף השעות במדינות ה-OECD, בד בבד לנקיטת צעדים להגברת הפריון במשק. שישה סופי השבוע הארוכים מקצרים את שבוע העבודה בשעה אחת, שכן מדובר בהפחתה של 8.5 שעות על פני כחודשיים.

ההצעה להחלת סוף שבוע ארוך באה על רקע מספר השעות הגבוה במיוחד הנהוג בישראל ביחס לעמיתיו בעולם המערבי. בזמן שבישראל נאצלים העובדים להשקיע כ-43 שעות עבודה שבועיות, במדינות ה-OECD נדרשים העובדים ל-40 שעות עבודה שבועיות בממוצע, ואף פחות מכך. מלבד הפגיעה ברווחת העובדים וביכולתם לאזן בין העבודה לבין המשפחה והחיים פרטיים, יש לכך גם השפעה שלילית על פריון העבודה בישראל, שנחשב לאחד מן הנמוכים במדינות ה-OECD. 

החום חוזר (צילום: בן קלמר, פלאש 90)
(ארכיון) | צילום: בן קלמר, פלאש 90

על פי המתווה שהושג, מספר ימי הלימודים של התלמידים ייוותר ללא שינוי, יומיים מתוך ימי הראשון החופשיים יהיו בחופשת הקיץ וארבעת הימים הנוספים ירדו מחופשת הפסח או החנוכה. 

ח"כ אלי כהן, יוזם המהלך, שמח על אישור הצעת החוק. "המעבר לסופ"ש ארוך ישנה דרמטית את מאפייני העבודה", אמר. "המהלך טומן בחובו תועלות רבות כמו צמצום שחיקת העובד, הגברת האיזון בין חיי המשפחה לחיי העבודה, שיפור איכות החיים של הפרט, תרומה לענפים כלכליים כדוגמת המסחר והתיירות וסנכרון ימי החופשה של התלמידים מול ימי העבודה של ההורים".