בנייה מאסיבית מצמצמת את השטחים הפתוחים (צילום: פלאש 90, משה שי, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90, משה שי, חדשות

תנופת בנייה בדרך? משלחת של מספר משרדים ממשלתיים ובראשה יו"ר מטה הדיור במשרד האוצר חתמה היום (רביעי) על הנוסח הסופי של הסכם עם נציגי הממשל בסין להבאת כ-6,000 עובדי בניין לישראל תוך שבעה חודשים. ההסכם צפוי להיחתם בטקס רשמי בירושלים בשבוע האחרון של פברואר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המשלחת כללה נציגים של משרדי החוץ, האוצר, הפנים והשיכון בראשות יו״ר מטה הדיור הלאומי, אביגדור יצחקי, וכן גם מנכ״ל משרד השיכון ומנכ"ל רשות ההגירה. עד מועד החתימה הסופית של ההסכם יעבדו נציגי המדינות בהסדרת כלל הדרישות להבאת העובדים באופן מיידי לאחר החתימה על ההסכם.

החתימה התקיימה במשרד הסחר הסיני בנוכחות משרד הסחר הסיני והתאחדות הקבלנים הסינית, וכן שגריר ישראל בסין, צבי חפץ, שהחל אתמול את תפקידו.

"אחרי מאמצים שנמשכו יותר משנה וחצי אני שמח שנציגנו חתמו היום על הסכם להבאת אלפי עובדים סינים שיהוו זריקת מרץ לפתרון משבר הדיור", אמר שר האוצר, משה כחלון. "ההישג הזה הוא התחלה מצויינת לשנת 2017 לאחר ששנת 2016 הסתיימה עם שיא כל הזמנים בתכנון ושיווק קרקעות ועשרות אלפי עסקאות במסגרת תכנית מחיר למשתכן. נמשיך את המאבק שלנו עבור הזוגות הצעירים עד לפתרון משבר הדיור".

מנוף, בנייה, נדלן, עגורן (צילום: 123RF, חדשות)
אלפי עבודים בדרכם לישראל | צילום: 123RF, חדשות

כחלון לפני 5 חודשים: "לא מצליח להביא סינים"

כחלון שאל את אותו קבלן מה הוא מציע לעשות, והקבלן השיב לו: "אני מציע שילכו להפשרה של 200 אלף דונם. לא 10,000 ולא 20, 200 אלף דונם. אגב, 200 אלף דונם זה בסך הכל אחוז אחד בלבד מקרקעות מדינת ישראל". כחלון אמר בתגובה: "אני עכשיו מוכן לעשות את זה, אני כל יום יושב איתם, 'חבר'ה, תאתרו קרקעות, תפשירו, תביאו פרדסים, תביאו מגרשי כדורגל, תביאו מה שאתם רוצים'".

קבלן אחר קרא להביא לישראל עובדי בניין סינים. "עוד פעם סינים?", שאל כחלון. "אני לא מצליח להביא סינים, מה אתה רוצה?". הקבלן השיב לו: "אז אתה לא תיגע במטרה שלך". כחלון השיב לו ולעמיתיו: "חבר'ה, לא מצליחים, נו - ראש ממשלה, שר אוצר, מטה דיור, לא מצליחים, מה לעשות".

כחלון הוסיף והבהיר לקבלנים במהלך הפגישה כי הוא לא מעוניין להחזיק בקרקעות. "אין לי עניין למנוע מכם עבודה", הוא אמר. "יש לי עניין לפתור את המשבר. גם כשמישהו נכנס לבית חולים על אלונקה, קודם כל נותנים לו המון אנטיביוטיקה דרך הווריד, וזה מה שאנחנו עושים - וזה עוד לא השפיע".