"ההצעה תבטיח את העסקת העובדים" (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

רשת "מגה" לקראת סגירה - והעובדים יוצאים למחאה: לאחר שבית המשפט הורה על הקפאת הליכים לחברה, עובדי החברה הודיעו על השבתת כל הסניפים והמתקנים. היום (שני) יצאו עשרות עובדים, מלווים באנשי ההסתדרות התומכים במאבקם, על מנת להפגין מול משרדו של שרגא בירן, מבעלי השליטה ברשת - בניסיון למנוע את פיטוריהם של כ-3,500 עובדים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מחר ייערך דיון גורלי נוסף, בו יוחלט האם ימונה כונס נכסים לחברה. הבוקר החליט דירקטוריון הרשת לפנות לבית המשפט בבקשה דחופה למתן צו להקפאת הליכים משפטיים ומינוי נאמן לחברה: בית המשפט אישר את הבקשה והוציא צו ארעי להקפאת ההליכים המשפטיים נגד החברה.

סיור מדכא בסניפי הרשת: "מי יעסיק אותנו? לאן נלך?"

המדפים הריקים באחד הסניפים, הבוקר (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
המדפים הריקים בסניף מגה, היום | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

מספר פוליטיקאים, בהם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג, יו"ר מרצ זהבה גלאון, חבר הכנסת אילן גילאון (מרצ) וח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), הגיעו על מנת להשתתף בהפגנה. "אנחנו קוראים לבית המשפט למנות נאמן שיאפשר לרשת להמשיך בפעילות עסקית מלאה לכל אורך הדרך, כדי שהעובדים לא יפוטרו", אמר יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג. "אלה ימים קשים, ואין זמן למריחות, רק להחלטות. ושאף אחד לא יתחמק מאחריות".

"בעלי מגה הם האחראים היחידים למצבה של הרשת, ועליהם להכניס יד לכיסם שהתנפח בשנים האחרונות על חשבון העובדים", אמרו ראשי מרצ. "הניסיון להאשים את העובדים, בטענות על 'תנאי שכר גבוהים מהמקובל' מרתיח. כל חטאם הוא שאינם מוכנים לוותר על תנאי השכר הסבירים שלהם".

עשרות עובדים בהפגנה (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
עשרות עובדים בהפגנה | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

חברת הכנסת אלהרר אמרה: "אלפי עובדים ימצאו את עצמם החל ממחר בלי עבודה, בלי פרנסה ועם המון תקוות שנגוזו". היא הוסיפה: "זה הזמן של שרגא בירן להכניס את היד לכיס ולהציל את עשרות המשפחות שלא ישנות בלילה", והודיעה כי תקיים דיון בוועדה לביקורת המדינה - שהיא עומדת בראשה – על חלקה של הרשות לניירות ערך בניהול ובפיקוח על ההתנהלות הכלכלית.

חבר הכנסת רועי פולקמן מכולנו הגיע גם הוא למקום ההפגנה ונתקל בצעקות העובדים כלפיו: "אנחנו רוצים לעבוד בכבוד".

הרקע להחלטה הדרמטית היא הקושי של הרשת לשלם לספקים: ב"מגה" טענו כי חלק מהספקים דורשים תשלום במזומן, מצמצמים את אספקת הסחורה ואף עוצרים אותה לגמרי. "המצב אינו מאפשר את המשך הפעלתה של החברה במתכונתה הנוכחית", נמסר. 

"הניסיון להאשים את העובדים מרתיח" (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"הניסיון להאשים את העובדים מרתיח" | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

ברשת מבקשים: להמשיך פעילות עד למציאת רוכש

למרות הניסיונות המרובים להכניס משקיע או למכור את החברה, לא הצליח הדירקטוריון לגבש עסקה. "לאור זאת ועל אף שעמדה בכל התחייבויותיה ומעבר לכך, החליטה מגה בלית ברירה לפנות לבית המשפט בבקשה להקפאת הליכים", הדגישו ברשת.

בפנייה לבית המשפט מבקשת הרשת למנות בעל תפקיד מטעם בית המשפט ולאפשר את המשך פעילות הרשת, תוך ניצול קופת המזומנים והמלאי הקיים בחברה עד למציאת רוכש לחברה.

פרופסור ירון זליכה בהפגנה (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
פרופסור ירון זליכה בהפגנה | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

בסיכום הפנייה ציין דירקטוריון החברה: "מגה סבורה כי לאחר יישום מספר מהלכי הבראה דרמטיים שכללו סגירת 55 סניפים מפסידים, הפסקת עבודתם של למעלה מ- 2500 עובדים, צמצום המטה לכדי מחציתו, כינוס מרכזים לוגיסטיים ותמיכה של מאות מיליונים של בעלת השליטה, לפעילות החברה הכוללת כיום 127 סניפים רובם תחת הפורמט השכונתי 'מגה בעיר' קיים פוטנציאל ראוי ולכן המשך הפעלתה הסדירה עד למציאת רוכש הינו בר קיימא".