אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
יותר ויותר בידיים של פחות ופחות | צילום: רויטרס, חדשות

בתוך שנה, אחוז אחד מהאוכלוסייה העולמית יחזיק ביותר רכוש מכל 99 האחוזים הנותרים - כך עולה מדוח שפורסם היום (שני) בפורום הכלכלי-עולמי הנערך בשווייץ. מיליארדרים ופוליטיקאים מכל רחבי העולם משתתפים בכנס המיוחד שנערך השבוע, והדוח המדובר הוא אחד הנושאים הדחופים ביותר המופיעים בסדר היום של הכינוס. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

קרן המחקר אוקספאם שפרסמה את הנתונים, טוענת כי נדרשת פעולה כלל עולמית כדי לצמצם את ההבדלים העצומים, שהולכים ומתעצמים בין עשירים ועניים. הדברים נאמרו במהלך פגישה של מנהיגי הכלכלה העולמית בדאבוס.

על פי הנתונים שמפרסמת הקרן, העושר העולמי שנמצא בידי אחוז אחד מהאוכלוסייה גדל מ-44% ב-2009 ל-48% ב-2014. 80% מהאוכלוסיה העולמית מחזיקה ב-5.5% בלבד. ב-2016, בקצב הנוכחי, אחוז אחד מהאוכלוסייה יחזיק ביותר מ-50% מהרכוש.

"ריכוז ההון הוא מסוכן". ביאנימה (צילום: רויטרס)
"ריכוז ההון הוא מסוכן". ביאנימה | צילום: רויטרס

"הריכוז ההולך וגובר של ההון אחרי המשבר הכלכלי העמוק ב-2008-2009 הוא מסוכן וצריך למצוא פתרון לנושא", טענה וויני ביאנימה, העומדת בראש קרן אוקספאם הבינלאומית ואחת מששת יושבי הראש של הפורום הכלכלי העולמי. 

"אנחנו מבקשים להעביר מסר מההמונים במדינות העניות של העולם לפורום של המנהיגים המדיניים והכלכליים החזקים ביותר בעולם", היא אמרה בריאיון לגרדיאן הבריטי. "המסר הוא שהמצב הנוכחי וריכוז ההון בידי מעטים הוא מסוכן. זה רע לצמיחה וזה רע לממשל. אנחנו רואים ריכוז של עושר שיוצר כוח ומותיר את ההמונים חסרי השפעה, ומזניח את האינטרסים שלהם".