מחירי הדירות המאמירים בישראל גורמים לזוגות צעירים לחפש פתרונות זולים יותר איפה שרק ניתן. אפשרויות שהולכת ונעשית נפוצה, היא להתרחק קילומטרים ספורים מאזורי הביקוש ולחצות את הקו הירוק אל גושי ההתנחלויות עם כל המשמעות הפוליטית הנלווית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

סקירת מחירים שביצענו משרטטת את גודל הפערים בין מחירי הדירות שלעיתים מגיעים עד לעשרות אחוזים. כך למשל דירת ארבעה חדרים במעלה אדומים, עולה קרוב למיליון ו-300 אלף שקלים. 12 קילומטרים בלבד משם, בשכונת רמת בית הכרם שבירושלים, תעלה דירה בגודל דומה לפחות חצי מיליון שקלים יותר.

באלפי מנשה דירת ארבעה חדרים עולה גם כמיליון ו-300 אלף שקלים. אך בהוד השרון הממוקמת סך הכל 13 קילומטרים מאלפי מנשה, המחיר יעמוד על מיליון ו-600 אלף שקלים לפחות.

כל עוד לא יושג הסכם עם הפלסטינים המחירים יישארו נמוכים יחסית

כשבחדרי המשא ומתן מנסים לקדם שלום, בשטח המחירים עדיין נשארים ללא שינוי. "ככל שיחלוף הזמן וההסכמים יתגבשו", אומר שמאי המקרקעין ארז כהן מחברת "זאב כהן-ארז כהן". "אנחנו בהחלט רואים מצב של התאמה בין המחירים בשטחים לבין המחירים בתוך הקו הירוק. הצפי הוא שהמחירים יעלו ככל שיתקדם המשא ומתן".

בנייה בשטחים. (ארכיון) (צילום: רויטרס)
בנייה בשטחים. ארכיון | צילום: רויטרס

הפערים נשמרים גם במחירים של הבתים צמודי הקרקע. בשערי תקווה קוטג' של חמישה חדרים עולה בין 1.8 מיליון שקלים ל-2.5 מיליון. בכפר סבא, 15 קילומטרים בלבד משם, מחיר הדירה קופץ ביותר מ-33%.

מחירי הדירות בישראל חצו בעיני מחפשי הדירות כבר לא מעט קווים אדומים. למציאות המורכבת הזאת יש מי שבוחרים להוסיף עוד נדבך של סיבוך - להתפשר על הירוק של הדולרים או על הקו הירוק.