עבור הצרכנים, שנת 2013 לא הייתה מעודדות במיוחד בתחום המזון. אומנם נפתחו רשתות שיווק מוזלות חדשות והתחרות האגרסיבית בין הרשתות התגברה, אבל בשורה התחתונה - לא נרשמה ירידה כללית במחיר המצרכים שקנינו. מבחן שערכה המועצה לצרכנות עבור תכנית חיסכון דירג 300 סניפים ברחבי הארץ - מהזול ביותר ועד היקר ביותר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הסניפים הזולים והיקרים בארץ (צילום: חדשות 2)
הסניפים הזולים והיקרים בארץ | צילום: חדשות 2

למרות מתחמי המריבה המדוברים כמו מודיעין, בית שמש או הקריות, העיר הזולה ביותר כמעט לכל אורך השנה הייתה דווקא אשדוד. מנגד, ובאופן לא מפתיע ככל הנראה, העיר היקרה ביותר היא תל אביב. גם בחלוקה לאזורים - המרכז היה היקר ביותר, ואילו דרום הארץ הוא האזור שבו הכי משתלם לערוך קניות.

מבחינת העלות הממועצת של סל הקניות בכל אחת מהרשתות, לא נרשם שינוי של ממש. רמי לוי נותרה הרשת הזולה ביותר לאורך התקופה, לעומת שופרסל שלי וטיב טעם - שגבו מאיתנו בממוצע הכי הרבה כסף השנה.

צפו ברשימת הסניפים המלאה לשבוע זה

עשרת הסניפים היקרים ביותר (צילום: חדשות 2)
מחאת הקוטג' עבדה | צילום: חדשות 2

והנה גם ספיח למחאה החברתית, שנראית כיום רחוקה יחסית: המוצרים שעמדו במרכז המחאות, כמו קוטג', במבה, קוקה קולה ומילקי - שמרו על מחירים יציבים לאורך השנה. לעומתם העלו היצרנים את המחיר של שורה ארוכה של מוצרים אחרים.

בראייה שנתית, קשה למצוא עגלת קניות שתהיה המשתלמת ביותר באותו מקום לאורך זמן, כך שהצרכנים שרוצים לחסוך ייאלצו לעשות את החשבון בכל שבוע מחדש.