"חוק הפופקורן" המפורסם אמור היה להקל על הכיס של המבקרים בקולנוע. הוא נועד לבטל את האיסור להכניס לאולמות מזון ושתייה שלא נקנו במזנון של מתחם הקולנוע, ולחסוך עשרות שקלים בכל בילוי. אבל הבחירות האחרונות טרפו את הקלפים עוד לפני שהחוק אושר סופית - והמחירים, נותרו בעינם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כדי לראות כמה משלם הישראלי על בילוי בקולנוע ביחס לאזרחי מדינות שונות בעולם המערבי, בדקנו כמה שעות עבודה בשכר מינימום שווה הבילוי. תחילה - מחיר הכרטיס, זה ש"חוק הפופקורן" לא צפוי לשנות: כדי לרכוש כרטיס לסרט קולנוע בברוקלין, ניו יורק, האזרח האמריקני יצטרך לעבוד כשעה ו-22 דקות. משך זמן דומה לזה שיצטרך לעבוד גם תושב העיר ברלין בגרמניה. בשביל כרטיס קולנוע בישראל נצטרך לעבוד כרבע שעה יותר. אבל בלונדון, מתברר, הייאוש לא הרבה יותר נוח.

יוקר הצפייה
יוקר הצפייה | צילום:

בבירה הבריטית המחיר תלוי בשעה שבה מוקרן הסרט. עד השעה חמש בערב עלותו של כרטיס כעשרה פאונד, כ-55 שקלים, אך לאחר השעה חמש בערב, ובסופי השבוע ובחגים המחיר מזנק ל-13 פאונד, כ-70 שקלים, עבור כרטיס רגיל, שאינו כולל הקרנות מיוחדות כגון סרטי תלת מימד.

מה קורה כשמוסיפים לשקלול עלויות של פופקורן בינוני ושתייה בינונית? האוסטרלים צריכים לעבוד במשך כשעה וחצי בשכר מינימום בשביל הבילוי הזה, בניו זילנד כשעתיים ובקנדה - שעתיים ועשרים דקות. בניו יורק התענוג כבר שווה קצת יותר משעתיים וחצי ובברצלונה או בלונדון, הבילוי בקולנוע שווה קצת יותר משלוש שעות עבודה. ובישראל? יוקר הצפייה והבליסה בשמיים - כשלוש שעות וחצי של עבודה בשביל כרטיס, פופקורן ושתייה. יותר מפי שניים עומת החברים באוסטרליה.

ישראל לעומת העולם
ישראל לעומת העולם | צילום:

"המחירים הם מופקעים", אומר יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת, ח"כ אבישי ברוורמן. "לכן ברגע שנאשר שניתן יהיה להכניס בקבוקי מים לאירוע או פופקורן לקולנוע, אני מבטיח שברגע שזה יקרה כל המחירים המופקעים יירדו".

בכירים בתעשיית בתי הקולנוע מסבירים לנו כי חוק הפופקורן עלול לפגוע משמעותית בתעשייה שמרוויחה היום פחות מכרטיסים מאשר בעבר ותלויה עוד יותר במזנונים כדי לשרוד. אבל גם אם החוק יכנס לתוקף בחודשים הקרובים, ספק אם המחירים ישתנו. רבים כבר מבריחים מזון ומשקאות לבתי הקולנוע, ויוקר המחיה ימשיך לשחק תפקיד אם או בלי חוקים.