דווקא על הבירה - משקה עם אחוז אלכוהול נמוך יחסית - העלו את המס. לפני שבוע אושר באופן קבוע שעל כל ליטר בירה נשלם מס של יותר מ-4 שקלים - כפול ממה שהיה עד כה. המחיר קפץ, והכוסות בברים דווקא התכווצו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חצאי הבירות נעלמו מהברים בישראל. היום מגישים את הבירה לרוב בפיינט. פיינט הוא יחידת מידה של נוזלים. בבריטניה הכוונה ל-568.26 מיליליטר, ובארה"ב הכוונה ל-473.18 מיליליטר. וכמה יש בפיינט הישראלי? אז זהו, שזה לא ממש ברור.

4.19 ש"ח על כל ליטר. אילוסטרציה (צילום: AP)
4.19 ש"ח על כל ליטר. אילוסטרציה | צילום: AP

אז בחרנו בר תל אביבי מקרי, על מנת לבדוק את הכמות שמגישים בכוס שמוגדר כ"פיינט". כאשר נשאלה מלצרית במקום כמה מכיל פיינט, התשובה הייתה כי יש 420 מ"מ. אך מלצרית שונה באותו המקום אמרה כי יש דווקא 440 מ"מ. אז בדקנו בעצמנו באמצעות כוס מדידה כמה באמת מכיל כוס פיינט. והתשובה המפתיעה - כ-350 מ"מ, לא שונה בהרבה מכוס השליש.

אמיר, בעלים של פאב מוכר בתל אביב, כבר לא מציע ללקוחות חצי או שליש, אלא "גדול" או "קטן". "למה נעלמו החצאים? המס על הבירה עלה" סיפר אמיר. "הייתי חייב להעלות את המחיר. ולגבי הכמות - אין לי ברירה, אחרת לא ארוויח כסף" טען.

לפני כשבוע החליטה ועדת הכספים של הכנסת כי המס על הבירה לא ירד, ויישאר ברמתו הקודמת כפי שנקבע ביוני האחרון. זאת אומרת 4.19 ₪ לליטר. אז הכוסות התכווצו, אבל המחירים רק עלו. במקומות שבהם ביקרנו, פיינט עלה בין 26 ל-32 שקלים. אז נכון, בירה היא מוצר מותרות. היא לא לחם, חלב, או דלק. אך גם צרכני המשקה צריכים לדעת עבור מה הם משלמים.