מאפינס

מאפינס מיד מזכירים עוגה, וכמו עוגה יש בהם סוכר, קמח, ביצים וגם חלב, ויש להם מרקם אוורירי כמו של עוגה טובה. רק שהמאפינס האלה של רותי רוסו הם מלוחים! ערבוב של שני סוגי גבינה מגוררת - גרנה פדנו (אפשר להמיר בפרמזן אם מעדיפים) וקשקבל (גם פה תרגישו חופשי להשתמש בכל גבינה מועדפת אחרת), אפייה זריזה וזהו זה, רק המתנה קצרה שלא תקבלו כוויה בלשון ולהגיש עם גבינות, ירקות או כל ממרח אחר שיש לכם. 

>> למתכון: מאפינס גבינות מלוחים

לחמניות גבינה מהירות (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לחמניות גבינה מהירות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

קלצונה

מאוד מזכירים פיצה הכיסונים החמודים האלה, וממש כמו פיצה - הם נוטים להתחסל לא הרבה זמן אחרי שהם נוחתים על שולחן האוכל: בצק ממולא עם גרגירי תירס, זיתים, רוטב עגבניות ומוצרלה. ובשביל לקצר תהליכים - את ההתפחה אתם יכולים לעשות בתנור שחומם ל-30 מעלות (ואז כובה). אם אין בתנור שלכם אופציה ל-30 מעלות, אפשר לחמם ל-50 ולתת לתנור כמה דקות להתקרר.

>> למתכון: קלצונה עם תירס וזיתים

קלצונה עם תירס וזיתים  (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
קלצונה עם תירס וזיתים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

מאפה פילו

פה דילגנו מראש על שלב הכנת הבצק בזכות שימוש בעלי פילו (אם אתם משתמשים בקפואים, צריך להעביר את החבילה למקרר לילה מראש) והעבודה העיקרית שלכם תהיה חיתוך ירקות לרצועות וגלגול עלי פילו.

>> למתכון: מאפה פילו ירקות

מאפה ירקות - פאני דוד (צילום: פאני דוד, אוכל טוב)
מאפה ירקות - פאני דוד | צילום: פאני דוד, אוכל טוב