מה קורה מחוץ למגרשי הכדורגל רגע לפני המשחקים? כשהאוהדים עושים דרכם למשחקי הכדורגל החשובים בליגה, מתפתחת תעשיית ספסרות בכרטיסים לצפייה במגרש מחוץ לאצטדיונים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אוהדים מגילאים שונים מציעים בדרך למשחק כרטיסים - לכל מי שמוכן לשלם. מבדיקה שנערכה עולה כי מרביתם אינם חוששים מהמהלך מאחר והם סבורים כי הוא חוקי. "המשטרה באה לשמור על הבריאות של אוהדי בית"ר ירושלים או הפועל תל אביב, אז היא לא תתחיל להתעסק עכשיו בכרטיסים", הסביר פרשן הספורט והמאמן אריה מליניאק. "זה כמה משחקי עונה, בין קבוצות שהאוהדים שלהן אוהבים ללכת מכות, ואז ממלאים אצטדיון של 30 אלף איש ויש ספסרות".

גם כוחות משטרה גדולים לא מרתיעים את המכירות האלה מלהתבצע באין מפריע, ולמוכרים זה כנראה משתלם. חלק מהם מוכרים כרטיסים שפג תוקפם, אחרים מוכרים כרטיסים לא מותאמים, שמיועדים לנוער או לחיילים. חלקם מוכרים במחיר מופקע בתקווה שאולי מחוסר ברירה תשלמו להם את הכסף. "יש פה כאלה שמוכרים ב-150", סיפר אחד הספסרים. "זה בעיה שלהם, לי אין כוח למשטרה או לגזל".

"אם כרטיס להופעה של ריהאנה עולה אלף שקלים ואדם מוכר בחוץ כרטיס באלף שקלים - הוא לא עובר עבירה", הסביר עורך הדין אריאל עטרי, מומחה לדין פלילי. "כל מכירת כרטיס מעבר לסכום שמופיע עליו - זו עבירה פלילית".

התופעה של מכירת כרטיסים בניגוד לחוק עתיקה כמו הספורט עצמו, כל ספורט. בישראל נחקק בשנת 2002 התיקון לחוק העונשין שמטיל קנס 150 אלף שקל על מי שייתפס מוכר כרטיסים באופן לא חוקי. בארץ התופעה לא נרחבת עד כדי כך, אלא אם מדובר במשחק חשוב עם ביקוש גבוה לכרטיסים.

בהתאחדות לכדורגל אומרים שהם מפעילים שני משרדי חקירות שפועלים באופן גלוי וסמוי נגד נגע הספסרות. עד שהוא ימוגר, יחדרו עוד הרבה כדורים לשער. עם זאת, בעקבות שידור הכתבה נפתחה חקירה במשטרה של האירועים מחוץ לאצטדיון טדי.