חמישה בני משפחה - הורים ושלושה ילדיהם, רכשו לפני עשרה חודשים חבילת נופש לשבוע ימים בבורגס דרך חברת הנסיעות אשת טורס. הם שילמו בסך הכל 10,712 שקל עבור החבילה.

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

לאחר שנחתו בנמל התעופה בבורגס הם הועברו בהסעה, שוארגנה על ידי חברת הנסיעות, למלון. בעיצומה של הנסיעה, תא המטען של האוטובוס נפתח מסיבה לא ברורה ונפלה מזוודה של בני המשפחה. הנהג, שהבחין בשלב מסויים בכך שתא המטען פתוח, עצר את האוטובוס ועשה סריקות אבל לא מצא את המזוודה.

ש', אב המשפחה פנה למנהל חברת האוטובוסים בעניין המזוודה שהלכה לאיבוד וזה הציע לו פיצוי של 150 יורו בתנאי שלא יגישה תביעה. ש' החליט לא לוותר והגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בבאר שבע נגד חברת הנסיעות איתה נסע מהארץ.

חנות בטיילת כיתוב בעברית, בורגס (צילום: מתוך instagram)
אף אחד לא עזר לבני המשפחה בזמן אמת. חנות בגדים בבורגס | צילום: מתוך instagram

"זה היה סיוט, לא טיול. הטיפול של החברה היה רשלני ומאוד מזלזל. החברה גרמה לי לפחד, עגמת נפש, בזבוז ימי הטיול ואובדן הנאה. החופשה המשפחתית הפכה לסיוט", טען ש'. "נותרנו בלי בגדים ולא קיבלנו סיוע לרכוש בגדים חלופיים. הנתבעת הייתה צריכה לטפל בעניין מול חברת האוטובוסים ממנה רכשתי חבילת נופש. האחריות חלה עליה".

בנוסף, ש' ציין שנציגת החברה שלחה אותם לטיילת בבורגס לקנות בגדים אבל הם לא מצאו שם בגדים ראויים. "נציגת החברה איימה עלינו שאנחנו מטרידים ושהיא תזמין לנו משטרה ותגיש נגדנו תלונה", הוא טען.

חברת אשת טורס הגישה כתב הגנה בו טענה שעשתה הכול כדי לסייע לאתר את המזוודה מול חברת האוטובוסים אשר הציע לו פיצוי גבוה מהקבוע בחוק המקומי ושתביעתו של ש' קנטרנית. עוד טענה החברה, שנציג חברת האוטובוס סייע ל-ש' להגיש תלונה בתחנת המשטרה ודיבר לא יפה לשוטרים, וכי הוצע שמיניבוס יסיע אותו למרכז קניות לקנות בגדים אבל הוא סירב. כמו כן, הוסיפה שאין לה שליטה על מקרים מסוג זה  וכי ש' קיבל את כספו בגין אובדן המזוודה מחברת הביטוח.

השופטת רחלי טיקטין עדולם קיבלה את תביעתו של ש' בנימוק שהנתבעת לא טרחה להביא מטעמה עדים שונים  להוכחת טענותיה כפי שהועלו בכתב ההגנה, כולל נציגים מטעמה שהיו בבולגריה בזמן האירוע. השופטת ציינה בפסק הדין, כי לנתבעת יש אחריות על איבוד המזוודה שכן נציגת החברה שהייתה על האוטובוס יכולה הייתה להורות על חיפוש מעמיק יותר.

"לנתבעת (אשת טורס) יש גם אחריות לכל הטיפול הכושל בהמשך, החל באי מתן סיוע מתאים לרכישת ציוד חלופי וכלה בטרטור התובע ואשתו למול הגורמים השונים", ציינה השופטת. לדבריה, בניגוד לטענת החברה לא מדובר בכוח עליון שאינו בשליטת החברה וכי מדובר במחדל.

"אני מקבלת את טענת המשפחה כי החופשה כולה נהרסה", הוסיפה השופטת. השופטת חייבה את אשת טורס לשלם ל-ש' פיצוי של 10,712 שקל ועוד 250 שקל הוצאות משפט.