הכאוס בנתב"ג נמשך: עומס גדול במיוחד מורגש משעות הבוקר (רביעי) בנמל התעופה בן גוריון, בשני טרמינלי הנוסעים. בטרמינל 1 השתרעו התורים לטווח ארוך מהכניסה לבניין. ברשות שדות התעופה הסבירו כי מדובר בשעות השיא ובפיק טיסות, שנרגע לבסוף לטענתם. תורי הענק בנתב"ג מגיעים לאחר תקופה ארוכה של שיבושים ועומס כבד שמהם סובלים הנוסעים.

העומס בנתב"ג הפך בחודשים האחרונים לשגרה החדשה בדרך לחו"ל, כאשר המצב ישתפר כנראה רק בעוד כשנה. כדי להקל את העומס הכבד בטרמינל 3, החליטה רשות שדות התעופה להעביר חלק מהטיסות הבין-לאומיות לטרמינל 1. בעקבות זאת התפשט העומס גם אל הטרמינל הקטן, שמקבל בשגרה רק טיסות לואו קוסט (טיסות חסך) שבהן יש פחות נוסעים.

נתב"ג: עומס בטרמינל 1
התורים מחוץ לטרמינל 1, היום

בעקבות העומס החריג, המליצו לאחרונה ברשות שדות התעופה לנוסעים להגיע ארבע שעות לפני הטיסה. העומס בנתב"ג החל לאחר שביטלו את כל הגבלות הקורונה, והישראלים יכלו לחזור לטוס כמו בשנת 2019. בניגוד לתקופה שלפני הקורונה, לא כל צוות העובדים בנמל חזר לעבודה, לרבות אנשי אבטחה ובודקים ביטחוניים, מה שמוביל לתורים עד שלב העלייה למטוס.

עומסים בטרמינל 1, נתב"ג
עומסים חסרי תקדים. היום בנתב"ג
עומסים בטרמינל 1, נתב"ג
"מדובר בפיק טיסות שנרגע". העומסים בנתב"ג, היום

לפי גורמים בנתב"ג, חסרים בנמל התעופה כמה מאות בודקים ביטחוניים ואנשי תפעול, על מנת שהכאוס יהיה מאחורינו. הגיוס וההכשרה של מספר עובדים קשה יכול להימשך עד שנה. יחד עם זאת, אותו גורם מציין שהמצב הקשה בשדות התעופה הוא משהו שקורה בכל העולם ושבארץ אנו במצב טוב יחסית לעומת המצב באירופה.

לדברי גורמים בנתב"ג, המצב בהמשך הקיץ עלול להיות גרוע יותר, אם לא יגויסו עובדים רבים. "אנחנו עורכים מבצעי גיוס עם כל מיני הטבות. יש עובדים שכבר נמצאים בהכשרות ולוקח זמן להכניס אותם לעבודה סדירה, אבל חוץ מזה אנשים לא מגלים התלהבות רבה", מסרו. "רובם לא מוכנים לעבוד. אני מתפלל שלא נראה את המראות הללו בקיץ. אם זה יקרה אנחנו נהיה בבעיה גדולה מאוד".

בעקבות המחסור בכוח האדם, גם מזוודות רבות שהופקדו בדלפקי הצ'ק-אין לא תמיד מצליחות לעלות למטוס ונשארות בארץ. בפוסט בפייסבוק פרסמה לאחרונה משפחה בת חמש נפשות שטסה לרומא, שכל המזוודות לא הגיעו, ורק כאשר חזרו לארץ אספו אותן מאולם מקבלי הפנים. אחד העובדים בנתב"ג סיפר לאחרונה: "הסבלים פה קורסים מעומס עבודה. אנשים פה עובדים מסביב לשעון. אתם מרחמים רק על הנוסעים ומה עם העובדים?".