זה לא כל כך נעים לראות גן סגור, חופה ריקה ורחבת ריקודים מיותמת, אך זה בדיוק מה שפשיטות שמקיימת המשטרה נועדו לוודא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כבר לפני חמש שנים קבע בית המשפט שלגן האירועים "יער הפקאן", אין רישיון עסק כנדרש. סגירת המקום נדחתה שוב ושוב בהסתמך על התחייבויות בעלי המקום להסדיר את הפעילות. אלא שהפעם קצה סבלנותה של המדינה אשר לאחר שדרישתה לא נענתה, נאלצו פקחיה להגיע בזמן חתונה.

המקרה הזה אינו יחיד במינו, בישראל פועלים עשרות אולמות אירועים בניגוד לחוק. הסיבות להפרת תקנות המדינה מגוונות - לעיתים מדובר באי עמידה בתקני הבטיחות, אך ברוב המקרים פעילות בעלי העסק אינה חוקית משום שהקרקע עלייה פועל המתחם יועדה לחקלאות או תעשייה.

כך למשל אולם "פלנטה" באור עקיבא, פועל כבר שנים על קרקע שמכרה המדינה בזול לצרוך הקמת מתפרה. הבעלים התחייבו לעצור את השמחות עד להסדרת הרישוי, אולם ביקורת פתע שהגיע למקום, תפסה את המוזמנים בכניסה כשהם אינם מודעים כלל להפרות שבמצע בעל המקום.

במקרה זה התירו גורמי אכיפת החוק לערוך את החתונה עד תום. אולם תביעה בסך חמישה מיליון שקלים שהגישה לאחרונה פרקליטות מחוז חיפה נגד בעלי האולם, עדיין עומדת על כנה ומאיימת על ביטול כל קיומו של כל אירוע ואירוע.

בפעם הבאה, לא בטוח שרשויות האכיפה ינקטו באותה מידת סלחנות כלפי בעלי השמחה, אשר עשויים למצוא עצמם ללא אולם לחגוג בו את שמחתם.