אפל מודה: תקלה באייפון X (צילום: רויטרס, חדשות)
אייפון X. ביקוש שובר שיאים | צילום: רויטרס, חדשות

ערב השקת דגמי אייפון X, ומלחמת המחירים בין הרשתות לא נרגעת: בימים האחרונים הודיעו בזו אחר זו המתחרות על כיס הצרכנים הממתינים לצעצוע החדש מבית אפל על הוזלת מחירים ביחס לאלו שהן עצמן פרסמו בשבועיים האחרונים. מה למשל? הרשת הקטנה iShare חתכה 300 שקלים במחיר, Istore הוזילה את המחיר ב-60 שקלים, מחסני חשמל הורידה כ-70 שקלים ואפילו iDigital לא נותרה אדישה מהצד ושיגרה עדכון למחיריה - 100 שקלים פחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות בפייסבוק

מחסני חשמל מקיימת את חגיגת המכירות באילת, שהפכה מזמן למעצמת קניות סלולר לאור מחיקת המע"מ. דגמי האייפון X יימכרו באילת בכ-4,100 שקל לדגם ה-64 ג'יגה ובכ-4,500 שקל לדגם ה-256 ג'יגה. אירועי השקה נוספים ייערכו ברחבי הארץ במסגרת לילה לבן ותחילת מכירה רשמית מחצות הלילה. המחיר הרשמי של המכשיר בארה"ב עומד על כ-1,000 דולר לדגם ה-64 ג'יגה ו-1,150 דולרים לדגם ה-256 ג'יגה (למכשיר משויך לרשתות בארה"ב).

"זה מחיר שנובע מאילוץ ולא מבחירה", אומר חיים זגורי, מנכ"ל ובעלים של הרשת iStore. "התחרות והמטרה להציג את המחיר הזול גרמו לנו וגם למתחרים שלנו להוריד את המחיר. הביקוש היסטורי והיסטרי, והמלאי אוזל בקצב מהיר עוד טרם ההשקה", הוסיף. על פי הערכות, 40% מרבבות המכשירים שיגיעו ארצה יימכרו על ידי מפעילות הסלולר השונות, 30% ברשתות הגדולות ו-30% בחנויות הפרטיות.

ההערכות הן כי המלאי שהוקצה לכלל המשווקים בישראל עומד על כמה עשרות אלפים, שכן בדומה לכל ההשקות של אפל החברה מקפידה לייצר ביקוש גדול מהיצע ומחסור בכל נקודות המכירה: בפלאפון מדווחים על 15 אלף נרשמים בהרשמה מוקדמת, ואילו במחסני חשמל מדווחים כי הוקצו להם פחות מאלף מכשירים - חמישית מהיקף ההזמנה ששוגרה לאפל העולמית. הנימוק לביקוש הגבוה נובע, במידה מסוימת דווקא מהעובדה שמדובר במכשיר היקר ביותר בשוק כיום שמהווה סמל סטטוס מובהק.

בתוך כך יש פה ניגוד: אם הביקוש כל כך גבוה כפי שמספרים המשווקים והמלאי מוגבל, אין סיבה לכאורה להוריד מחירים. "על פניו זה נכון", אומר זגורי, "אבל כששחקן מסוים משחרר מחיר נמוך משלנו - ניישר קו כדי לשמור על מקומנו בתחרות גם את זה אומר להרוויח פחות". הרווחיות על דגמי אייפון נמוכה דרמטית ביחס לרווחיות על מוצרי אפל האחרים וביחס לדגמי סמארטפונים של מתחרים: 3%-4% לכל מכשיר, שהם רווח של עשרות שקלים בלבד. למעשה, מרבית הרווח מגיע ממכירת ציוד נלווה.