בשנים האחרונות ענף הקולנוע בישראל הפך מצליח מאוד. מאז שנת 2006 קפץ מספר מכירות הכרטיסים בארץ בכ-50%. תחמים חדשים ואולמת קולנוע נוחים נבנו, אך המחיר ברשתות השונות זהה כמטע לחלוטין. בישראל רכישת כרטיס קולנוע תעלה לצרכן בין 38 ל-39 שקלים. ומה המצב בעולם?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בארה"ב המחיר משתנה מאוד מרבעון לרבעון, בהתאם למידת הביקוש והיצע הסרטים. המחיר הממוצע לצפייה בסרט קולנוע שם הוא כ-30 שקלים בלבד - והוא זהה גם להקרנת תלת מימד.

בגרמניה אפשר לראות הבדל גדול בין המחירים באמצע השבוע לסוף השבוע. אם מגיעים לסרט בימות חול, כניסה לקולנוע תעלה בין 23 ל-42 שקלים, בהתאם לטיב בית הקולנוע, אך בסוף השבוע המחיר קופץ ללא פחות מ-47 שקלים לכניסה לסרט. בבריטניה המחיר הממוצע לכרטיס עומד על 39.5 שקלים, אך גם שם מחירי הכרטיסים קופצים בסופי השבוע, כך שמחיר כרטיס כניסה לסרט אחד בלונדון יעלה לעתים לא פחות מ-78 שקלים.

כמה עולים פופקורן ושתייה בעולם?

המחיר בארץ הוא אחיד לא משנה באיזה גיל הצופה, אך בעולם המחיר לצפייה בסרט זול משמעותית אם קונים כרטיס לילדים. בגרמניה כרטיס לילד יעלה 23 שקלים וכך גם בהולנד, בבריטניה 32 שקלים ובארה"ב המחיר נע בין 15.5 ל-30 שקלים בלבד.

לצד כרטיס הקולנוע, נהוג לקנות כאשר מגיעים לאולם גם את הפופקורן והשתייה המסורתיים. גם עלות הפופוקרן והשתייה בישראל גבוהה יותר מאשר בעולם, אך תמיד אפשר להתנחם בעובדה שבישראל מותר להכניס אוכל לבית הקולנוע בעוד שבשאר העולם - אסור.