54 אלף טון רימונים בשנה (צילום: גלית יערי, חדשות)
54 אלף טון רימונים בשנה | צילום: גלית יערי, חדשות

הישראלים אוהבים דגים ועוף, במיוחד בראש השנה. נתונים שפרסם היום (רביעי) משרד החקלאות מעלים כי הצריכה של דגים עולה בכ-30% במהלך חגי תשרי, ושל העוף והבקר ב-16%. כשליש מהרימונים שאוכלים הישראלים במהלך השנה נקנים לקראת החגים. הצריכה של תפוחים לעומת זאת, נותרת יציבה לאורך השנה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך כ-1.8 ק"ג דג לנפש בחודש הקודם לראש השנה וכ-17 ק"ג במשך השנה כולה, כשהדג הנמכר ביותר הוא האמנון, המהווה כ-42% מכלל המכירות.

בענף העוף, מובילים הישראלים את הצריכה העולמית עם 57 ק"ג עוף לנפש בשנה, בהשוואה לכ-30 ק"ג במדינות ה-OECD, ו-14 ק"ג בכלל העולם. כמות הבקר שצורך הישראלי הממוצע נמוכה בהרבה - כ-16 ק"ג בשנה לנפש, וסה"כ כ-141 אלף טון בשנה האחרונה. בשני הענפים רואים עלייה של כ-16% בצריכה לקראת החגים.

ומה עם הפירות? בשנה האחרונה נצרכו כ-54 אלף טון רימונים בישראל, כשליש מהם לקראת ראש השנה. הישראלים קנו גם כ-113 אלף טון תפוחים השנה, כ-15 ק"ג לאדם בממוצע. באופן מפתיע, לא היה גידול משמעותי בצריכת התפוחים לקראת חגי תשרי, כאשר הממוצע לחודש ספטמבר דומה לממוצע השנתי. ובקיצור: שתהיה שנה מתוקה ומבורכת!