החופשה שהשתבשה: לכבוד הקיץ במהדורה ראשונה החלו לאסוף תלונות וסיפורים של ישראלים שיצאו לחופשה וגילו שזה לא מה שהובטח להם בזמן שהזמינו את החופשה. המקרה הראשון הוא על שתי צעירות עדי ונעם שסיימו את התיכון ותכננו טיול בוינה. אבל במקום 4 שעות טיסה הן בילו בשדות התעופה כמעט יומיים מתוך חמישה ימי חופשה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עדי ונעם, שתי צעירות, הזמינו את הכרטיסים דרך סוכנות נסיעות "איזיגו" בטיסה ישירה של "אוסטריאן איירליינס", ליום שישי בבוקר. הן היו אמורות לנחות באותו היום בצהריים. אבל אז שעה לפני הטיסה הן קבלו הודעה שהיא בוטלה - ומכאן החל מסע טרטורים ארוך במיוחד.

העיר וינה, ארכיון (צילום: Sky News, חדשות)
העיר וינה, ארכיון | צילום: Sky News, חדשות

מרגע ביטול הטיסה הגיעו שלל פיצויים מאד לא מוצלחים מטעם חברת התעופה "אוסטריאן איירליינס", שהציעה לצמצם את הנזק - עד ששתי הבנות החליטו לקנות טיסה נוספת בעצמן ב-120 אירו - כדי להגיע לוינה מהר יותר. עדי ונועם אמנם הסכימו לקבל פיצוי אך עדיין מגיע להם פיצוי מלא בגלל שהקונקשיין לא הצליח - והם לא הגיעו ליעד ואף נאלצו לבסוף לקנות כרטיס חלופי.

אז מתי מגיע הפיצוי?

חשוב לציין שברגע שיש ביטול מראש מגיע ללקוח פיצוי מטעם חברת התעופה: החזר כספי או כל פיצוי הולם אחר. חברת התעופה יכולה להציע טיסה חלופית ובמידה והלקוח הסכים אזי חברת התעופה לא חייבת להעניק פיצוי. אבל במקרה של עדי ונעם ההצעה היא טיסת קונקשיין וגם במקרה שמדובר בעיכוב של הרבה שעות ההסכמה שלהן לא מונעת את הדרישה לפיצוי - חלקי אבל פיצוי.

ישנם מספר חוקים שקובעים מתי מתאפשר פיצוי. בחוק הישראלי, במידה והיה עיכוב של יותר מ-8 שעות החברה תפצה את הלקוח. בחוק האירופאי - תוך 3 שעות בלבד. אם מדובר בחברה ישראלית, כנראה תמתינו יותר ותפוצו פחות. אם מדובר בחברה אירופאית לעיתים בית המשפט יהיה לטובת הלקוח אבל לא תמיד. בנוסף קיים תרחיש בו מותר לחברות הטיסה לבטל את הכרטיס מבלי לתת זיכוי כלל. התרחיש הוא כשקיים חשש מאירוע בטחוני חריג, מזג אוויר סוער או תקלה טכנית יוצאת דופן.

מחברת איזיגו נמסר בתגובה: "לפני הכל, אנחנו מצטערים על עוגמת הנפש שנגרמה ללקוחות. חשוב להבהיר כי האחריות כמו גם השליטה על שינוי בטיסות כמו גם ומציאת חלופות לטיסות מבוטלות, היא של חברת התעופה ואינה חלה עלינו. כך גם היה במקרה זה ולראייה ההודעות בגין ביטול הטיסה שהגיעו בסמס מחברת התעופה שגם לקחה אחריות. לצד זה, נושא השרות חשוב לנו ומכאן גם ניסינו לסייע ללקוחות".

מחברת אוסטריאן איירליינס נמסר בתגובה: "אנו מצטערים על אי הנוחות. בוודאי שאנו נשלם את כל העלויות שנלוו למקרה:מלון, אוכל, אינטרנט, מוניות וכו'. הנוסעות גם יקבלו פיצוי של 2050 ש"ח לכל אחת ועוד 200 אירו עבור שובר הטיסה".