גזר דין תקדימי. אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
מה עולה ומה יורד? | צילום: רויטרס

חודש יולי החל כבר הבוקר (שישי), ועמו צפויים מספר שינויים שעומדים להשפיע על הכיס של כולנו. הסיבה המרכזית לכך נעוצה בכניסתן לתוקף של מספר רפורמות וחוקים שהוכרזו מוקדם יותר השנה - ויביאו עמם שינויים שנרגיש בעיקר בארנק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אחד השינויים המשמעותיים הוא העלייה הצפויה בשכר המינימום. כבר בתחילת החודש צפוי השכר החודשי לעלות מ-4,650 שקלים ל-4,825 שקלים (כלומר 25.94 שקלים לשעה). מדובר בפעימה אחת מתוך תהליך מתמשך, כשבתחילת 2017 יעמוד שכר המינימום החודשי על 5,000 שקלים.

שינויים שיכנסו לתוקף (צילום: Alexander Makarov, 123RF)
צילום: Alexander Makarov, 123RF

שינוי נוסף שצפוי בחודש הקרוב נוגע לביטוח החובה הפנסיוני. החל מה-1.7, שיעור ההפרשות לתגמולים, הן של העובד והן של המעסיק, יגדל ב-0.25%. החלק של העובד המועבר לתמלוגים העומד כיום על 5.5% - יהיה 5.75%. החלק המופרש על ידי המעסקי למלוגים העומד כיום על 6% יגדל ל-6.25%.

ימים נוספים בבית

בסוף השבוע הקרוב צפוי להיכנס לתוקף גם חוק חופשת הלידה לאבות שיזמה חברת הכנסת תמר זנדברג (מרצ) ואושר על ידי הכנסת. במסגרת החוק יוכלו אבות טריים לצאת לחופשת לידה ומעסיקייהם יחויבו לאפשר להם לעשות זאת. על פי החוק החדש, תינתן חופשת לידה ייעודית לאבות שתימשך 6 ימים כולל יום הלידה. שלושה ימים ממנה יהיו על חשבון ימי מחלה ושלושה ימים על חשבון חופשה שנתית.

הדרך לחופשה לא קלה (צילום: רויטרס, חדשות)
יום חופש נוסף | צילום: רויטרס, חדשות

רפורמה נוספת שתיכנס לתוקף נוגעת אף היא לימי החופשה שלנו. כבר ב-1.7 יתווסף יום חופש נוסף לעובדים במשק בעלי ותק של שנה עד ארבע שנים, כך שיהיו 15 ימים קלנדריים במקום 14.

הוזלות בדלק בבריאות ובתחבורה

במסגרת השינויים צפויים חידושים בתחום התחבורה הציבורית. החל מה-1.7 ניתן יהיה להטעין את כרטיסי הרב-קו ולנוע בכל קווי האוטובוסים של התחבורה הציבורית ורכבת ישראל בכל הארץ. כך למעשה, הסדר "ערך צבור" שהיה נהוג במספר אזורים בלבד והקנה במעמד הטענת הכרטיס 20% על הנסיעות, יורחב לכל הארץ.

איפה מצליחים למנוע זיהומים? (צילום: יעקב נעומי / פלאש 90, חדשות)
הניתוחים יעלו פחות (ארכיון) | צילום: יעקב נעומי / פלאש 90, חדשות

אלו מכם שלא נוסעים בתחבורה הציבורית ומעדיפים את כלי הרכב הפרטיים, ישמחו לדעת כי צפויה הוזלה מזערית בדלק. בלילה ירד המחיר לליטר בנזין בשיעור של 5 אגורות.

עוד רפורמה שצפוייה להיכנס לתוקף היא רפורמת "הסדר-החזר" של משרדי הבריאות והאוצר. הרפורמה נוגעת לביטוחי הבריאות בחברות הביטוח ולביטוחים המשלימים של קופות החולים ועוסקת במתן הכיסויים לביצוע ניתוחים שונים.

ירידה במחירי הדלק (צילום: רויטרס)
ירידה במחירי הדלק | צילום: רויטרס

עד כה, החברות והקופות ביצעו הפרדה לפיה ניתן היה לבצע ניתוחים אצל מספר רופאים בכיסוי מלא, או לחלופין לבצע ניתוחים אצל רופאים חיצוניים בתמורה להחזרים בגובה משתנה בהתאם לפוליסה.

במסגרת הרפורמה, הוגבלו הקופות והחברות והן יציעו אך ורק ניתוחים בכיסוי מלא, תוך הרחבת רשימת הרופאים המוצעים לבחירה. הדבר צמצם את האפשרות לגביית מחירים גבוהים בעבור ניתוחים, ולצמצם עלויות שנדרשו במסגרת ההסדרים הקודמים כמו תשלום נפרד עבור חדרי ניתוח ורופאים מרדימים.