מתחמי הבילוי החדשים של תל אביב נפתחו עם הבטחה גדולה. הם אולי מלאים במבקרים במהלך סוף השבוע, אבל זה לא מספיק לסוחרים שמנסים למכור בהם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני שנה נפתח בתא מתחם שרונה בהשקעה של מיליונים. לרוע מזלם של המוכרים, המתחם הושק בעת מבצע "צוק איתן", אבל גם אחרי שהתאוששו מהמכה ההיא, הגיעה מכה נוספת. מסתבר שהקונים במתחם לא מגיעים בשביל שופינג. "אם לא היו לנו את הגרופונים, כמעט ולא הייתה עבודה", מספרים חלק מהמוכרים.

המסעדות והברים בקומות התחתונות אמנם זוכים ללקוחות עוברים ושבים, אך למוכרים בקומה העליונה קשה יותר להגיע. גם השילוט לא מסייע למשוך קונים. "צריך להרים את הראש למעלה כדי לראות שלט קטן. העירייה לקחה לנו את השלט כי זה לא חלק מההסכם", אומרת ילנה מיליקיאן, בעלת חנות מרילן במתחם שרונה.

גם במתחם התחנה שהושק בתרועה לפני חמש שנים המצב דומה - המסעדות והברים הומים, אך המוכרים נותרים מחוסרי עבודה. "שלשום סגרתי קופה של 100 שקלים", מציינת זכריה בריה, מנהלת חנות "מרין" במתחם התחנה. "ישנם ימים שסגרתי גם קופה ריקה".

בדרום העיר, נסגר שוק הנמל ביפו אחרי סכסוך עם העירייה. בשוק היו מספר מסעדות, אבל רק עסקים שמחוץ למתחם עוד עובדים.

המבנים המחודשים אמנם נראים נוצצים וחדשים מבחוץ אבל בפנים תמצאו לא מעט סוחרים שמחכים ללקוחות. בשונה מרשתות גדולות שיכולות להרשות לעצמן להפסיד על חנות אחת שנמצאת במתחם שלא מצליח, בעלי העסקים הקטנים חיים על חנות אחת, ואם היא מפסידה הם עלולים לקרוס. "חנות כמו שלי שממנה אני חייבת להתפרנס ואני מבלה פה 12 שעות ביום אני לא מגיעה לשום יעד", אומרת מנהלת באחת החנויות.