מה הייתם עושים אם הבנק שלכם היה מעביר כספים מחשבונכם האישי, בלי שידעתם על כך? חברת פארטנר טענה כי איתי טויסטר, לקוח בנק הפועלים, חייב לה סכום של כ-800 שקלים. איתי חשב שהחיוב אינו מוצדק ושחברת אורנג' היא זו שחייבת לו כסף אך בזמן שניסה איתי להסדיר את הנושא מול החברה, אורנג' פתחו תתיק בהוצאה לפועל והחוב זינק ל-2,400 שקלים. כשיום אחד נכנס איתי לחשבון הבנק שלו, הוא גילה לתדהמתו שבנק הפועלים הפקיד את אותו הסכום, על דעת עצמו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"יחסי בנק לקוח קובעים במפורש שכשאר יש נגד הלקוח תביעה של הוצאה לפועל, על הבנק להודיע במכתב רשום או בכל אמצעי אחר ללקוח", מסביר חיים בן דור, מומחה לכלכלת משפחה ולשעבר מנ"כל בנק. "לבנק יש שהות של 10 ימים לברר מהי מהות התביעה נגד הלקוח והוא יכול להודיע שלא לחייב את הסכום".

מקרים שכאלו קורים גם לעיתים כאנשים, לפעמים שלא באשמתם, לא מעודכנים בהליכים המשפטיים המנהלים נגדם מול ההוצאה לפועל, למשל אם הם אינם אוספים דואר רשום. "חברות הסלולר למשל, כמו לחברות רבות, מאוד אוהבים לקחת חובות ולהעביר אותם מהר לגבייה אצל עורכי דין, לעיתים חובות שאנחנו לא מודעים עליהם ולעיתים בחוב שיש עליו מחלוקת", מתאר רונן רגב כביר מנכ"ל אמון הציבור. "חשוב שמי שנתקל במצב כזה יטפל בו כמה שיותר מהר".

מבנק הפועלים נמסר בתגובה: "כפי שהוסבר ללקוח, לבנק אין כל שיקול דעת בנושא זה והוא מחויב לפעול לפי הוראות הדין וצו העיקול, כולל העברת הסכום המצויין להוצאה לפועל".