מעבר לטלטלה הפוליטית והתרחישים השונים - פיזור הכנסת ה-24 יוביל לעצירת תוכניות רבות ורפורמות שהיו אמורות להיטיב עם כולנו, האזרחים. עלות מערכת הבחירות הנוכחית, לכנסת ה-25, עומדת על פי הערכות משרד האוצר על כשלושה מיליארד שקלים, שכוללים את תקציב ועדת הבחירות ותשלום ימי החופש לאזרחים.

מחישוב של כל מערכות הבחירות האחרונות שהיו בישראל מאז שנת 2019, קופת המדינה מימנה מערכות בחירות בסך כולל של יותר מ-16 מיליארד שקלים! ניתן רק לתאר מה היה אפשר לעשות עם הכסף הזה.

בין המהלכים שייתקעו - תקציב המדינה

תקציב המדינה ששר האוצר ליברמן תכנן סוף-סוף להעביר, ייתקע, ואיתו גם לא מעט תוכניות ממשלתיות חשובות. בין הרפורמות שהיו על הפרק ויצטרכו להמתין או להיגנז לחלוטין: העלאת שכר המינימום, הפיצוי לעצמאיים מתקופת האומיקרון, שכרגע עדיין לא ברור אם יאושר, הסכם השכר עם השוטרים, וגם הרפורמות בחקלאות ובכשרות שהיו בכותרות, כך שאם הן לא יעברו בימים הקרובים – הן פשוט צפויות להיתקע.

רה"מ בנט ושר האוצר ליברמן חושפים תוכנית כלכלית (עיבוד: פלאש 90, 123rf)
התקציב שתכנן ליברמן צפוי להיתקע | עיבוד: פלאש 90, 123rf

ומה לגבי מחירי הנדל"ן?

ליברמן, שקד ואלקין הציגו רק בשבוע שעבר את התוכנית שלהם למלחמה במחירי הדירות, אבל סעיפים רבים בתוכנית לא יעברו. גם השינוי בחוק המכר שאמור היה לחסוך עשרות אלפי שקלים לזוגות צעירים לא יעבור בכנסת הנוכחית. ומה לגבי ההגרלה הקרובה של דירה בהנחה? היא תתקיים כרגיל ביולי, אבל על עתיד ההגרלות הבאות יש סימן שאלה גדול.

תוכנית הדיור - איילת שקד, אביגדור ליברמן, זאב אלקי (צילום: N12)
מלחמה בדיור? סעיפים רבים בתוכנית לא יעברו | צילום: N12

לכל הדברים האלה מצטרף מחיר הדלק שביום שישי הבא צפוי לחצות את רף 8 השקלים. נכון לעכשיו, ההטבה על מס הבלו צפויה להסתיים ב-1 ביולי, אך אתמול שר האוצר ליברמן טען כי במשרדו כבר עובדים על העלאת ההטבה בעוד חצי שקל, כדי להחזיר את המחיר ל-7 שקלים. ולמרות זאת, גם כאן - ברגע שניכנס לממשלת מעבר צפויות לא מעט בעיות.

כלכלת בחירות או לא, נדמה שבתקופה שבה גם כך הכול יקר ומחאת הדיור מתעוררת, הדבר האחרון שהכלכלה הייתה צריכה עכשיו זו מערכת בחירות נוספת.