משרדי החקלאות והאוצר הכריזו היום (חמישי) על ביטול המכס על יבוא בקר והזרמת מאות מיליוני שקלים לענף. זאת על רקע הניסיון להוזיל את מחירי הבקר הגבוהים, להביא יציבות לענף ולתמוך במגדלים המקומיים. במשרדים מקווים שההסכם החדש יבטיח יציבות לענף לפחות ב-7 השנים הקרובות, ויבטיח "ביטחון תזונתי". בשל המצב הפוליטי, ההסכם נדרש לאישור משפטי.

משרדי החקלאות והאוצר הגיעו אמש להסכמות עם ארגון מגדלי הבקר לפיהן יבוטל המכס על יבוא בשר בקר באופן מלא. לפי ההסכם החדש, אף תגדל התמיכה הכלכלית בענף ותעמוד על למעלה מ-420 מיליון שקלים – תמיכה של כ-54 מיליון שקלים בשנה. בנוסף, הממשלה מתחייבת לפעול על מנת להגדיל את מכסת העובדים הזרים בענף.

ספינות משלוחים חיים בדרך לישראל (צילום: ישראל נגד משלוחים חיים)
המכס יוסר, מספר המשלוחים החיים צפוי להצטמצם (ארכיון) | צילום: ישראל נגד משלוחים חיים

לפי ה-OECD, עלות הבקר והעוף בישראל יקרה ב-40% ביחס לממוצע. רק בחודש שעבר חל דיון בכנסת סביב ענף הבשר בישראל: הנתונים שהוצגו בו חשפו, בין היתר, שמדינת ישראל צורכת כ-180 אלף טון בשר בקר בשנה, כש-15% בלבד מצריכת הבשר מגיעה מגידול מקומי ולא מיבוא של משלוחים חיים או בשר טרי וקפוא. הסרת המכסים מיבוא בשר הבקר צפוי לצמצם את מספר המשלוחים החיים המגיעים לישראל.

"הסכם זה מביא בשורה נוספת לטיפול ביוקר המחיה בישראל", מסר שר החקלאות עודד פורר. "הסרת המכסים תוביל, מחד גיסא, להוזלת מחיר בשר הבקר לצרכן, מוצר לו יש ביקוש גדל ומתמיד משנה לשנה, ומאידך גיסא יאפשר לשמור על המגדלים המקומיים ולתמוך בהם בעבודתם הברוכה והקשה".

מארגון ישראל נגד משלוחים חיים נמסר: "פרקטיקת המשלוחים החיים הידועה כענף אכזרי, אלים ומסוכן זכתה היום לפטור מלא ממיסים והוסר החשש כי המיסים יוחזרו. במקום להקל על תעשיות וקצוות חלשות, ממשלת ישראל נתנה היום מתנה לתעשיות החזקות בישראל שמגלגלות מיליארדים על יבוא בעלי חיים בתנאים קשים ומחפירים".