ל-N12 נודע כי בנק הפועלים קיבל לאחרונה הפקדה חריגה של יותר מ-2.5 מיליון דולר שמומשו מנכסי קריפטו. זאת, לאחר שתקופה ארוכה הסתייגו חלק מהבנקים ואף סירבו לקבל כספים שמקורם בקריפטו, עקב הקושי לעקוב אחרי מסלולם.

בדצמבר פרסם בנק ישראל הוראה ישירה לבנקים שלא יוכלו עוד לסרב לפעול בתחום הקריפטו, ועליהם לבצע הערכה וניהול סיכונים בנוגע לבקשות הפקדה ולא לדחות אותן באופן גורף. מאז כבר התקבלו מספר הפקדות בבנקים השונים של כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים, כשאחת החריגות שבהן הינה הפקדה של יותר מ-2.5 מיליון דולר בבנק הפועלים. על פי המידע שהגיע ל-N12, המשקיע הצהיר על הכספים לרשות המסים, ושילם עליהם מס רווחי הון כדין.

190 מיליון דולר בסכנה (צילום: רויטרס, חדשות)
2.5 מיליון שקלים מקריפטו הופקדו בבנק הפועלים. אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

אז כיצד אפשר לממש נכס קריפטו בבנק?

החשש המרכזי של הבנקים במימוש נכסי קריפטו, הינו הקושי לאתר את מקור הכסף ולוודא שהוא חוקי. "על מנת שהבנק יוכל לקבל את הכספים, הבנק צריך לראות את נתיב הכסף באופן ברור - למשל בתשלום בהעברות בנקאיות וחיוב בכרטיס אשראי, עם אסמכתא", הסביר ל-N12 גורם במערכת הבנקאית. "חשוב שלא יהיו רכישות של קריפטו במזומן, שלא יהיו רכישות של מטבעות עם מאפיינים מגבירי אנונימיות ושלא יהיו העברות בין ארנקים של אנשים שונים.

"יש כמה דרכים לעשות זאת. לדוגמא - אפשר לקנות קריפטו מבורסה של קריפטו שמפוקחת על ידי הרגולטור, ולאחר תקופה שבה מבקשים לממש את כספי ההמרה, הבנק יוכל לקבל את הכספים. כך הבנק רואה שהכסף יצא למקום אחד וחוזר מאותו המקום".

לעיתים קרובות המשקיעים מלווים בידי עורכי דין על מנת לבצע את התהליך המורכב. במקרה הנוכחי ליווה את המשקיע עו"ד גיא סרוסי, המתמחה בליווי משקיעי קריפטו, אך הוא סירב להגיב לידיעה.